Do našich kín prišiel letný teenagerský film Uzly a pomaranče

Uzyl_a_pomarance_plagat.jpg
Foto: Continental Film

BRATISLAVA 13. júna (DámskaJazda.sk) – Prvá láska. Komplikovaný vzťah k otcovi po matkinej smrti. Hľadanie vlastného miesta v partii a jeho udržanie. A to všetko v krásnom horskom prostredí, kde sa síce žije krásne, no predsa len je to trochu nuda, keď má človek štrnásť rokov… Taký je aj Darkov svet. Spoznať ho môžete vo filme Uzly a pomaranče, ktorý vznikol aj so slovenskou účasťou a čoskoro príde do našich kín.

Leto, dobrodružstvo a láska so všetkým, čo k nej patrí…  Uzly a pomaranče zabavia aj dojmú. Film vznikol na základe úspešnej českej teenagerskej knihy spisovateľky Ivy Prochádzkovej, preloženej do piatich jazykov. Hlavnému hrdinovi sa v jej príbehu obráti naopak celý život, keď mu zomrie mama. Príde o všetky istoty a musí znášať novú zodpovednosť, ktorú nie celkom dobre znáša jeho otec. V Darkovom živote sa však objavia kone, ktoré mu pomôžu prekonať viaceré prekážky a dovedú ho na prah dospelosti.

Vo snímke, ktorá sa odohráva na česko-nemecko-poľskom pohraničí, sa objavia aj slovenskí herci Ľuboš Kostelný a Eva Sakálová. Hlavného hrdinu stvárňuje vychádzajúca česká hviezda – sympatický Tomáš Dalecký – a svoju prvú filmovú úlohu si strihla obľúbená speváčka Ewa Farna. Letný film do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental film.

Realizáciu a distribúciu filmu finančne podporil Audiovizuálny fond.

Inzercia

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom