Trápi vás znížené očné viečko? Vieme, ako to napraviť

Trapi vas znizene ocne viecko vieme ako to napravit.jpg
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 13. júna (DámskaJazda.sk) – Nespokojnosť so vzhľadom nie je jediný problém, ktorý môžu spôsobiť poklesnuté očné viečka. Zúžený priezor očí môže nepriaznivo ovplyvniť aj vývoj vášho zraku. Prečítajte si, aké riešenia sú dostupné.

Pokles očného viečka je jav, ktorý s pribúdajúcim vekom neminie v podstate nikoho z nás. Niektorí sa s touto estetickou zmenou vedia vyrovnať, iní by vzhľad svojich očí radi prinavrátili do mladšej podoby. Trápenie nám často spôsobujú práve blízki, ktorí sa čoraz častejšie začnú pýtať, či sme smutní alebo nahnevaní. No skutočným problémom je, keď znížené viečko začne ovplyvňovať aj náš zdravotný stav.

Nahromadená koža, vrásky a opuchnuté vačky pod očami nie sú len estetickým problémom. Koža očného okolia môže po strate flexibility poklesnúť až do priestoru vášho oka a tým zmenšiť vaše zorné pole. Zhoršené videnie môže mať dlhodobo vplyv na vznik očných vád a priviesť vás až k okuliarom.

Keď tento problém pociťujete alebo vás poklesnuté viečko trápi čisto z estetických dôvodov, medicína má pomerne jednoduché riešenie. Zbaviť sa znížených očných viečok dá chirurgicky, zákrok nazývame blefaroplastika a vyrovnáva horné a dolné viečka – zvlášť alebo súčasne. Zákrok sa vykonáva ambulantne a nie je naň potrebná hospitalizácia. V skutočnosti na klinike nebudete viac ako štyri hodiny a po ňom budete schopní fungovať prakticky bez problémov, iba s niekoľkými malými obmedzeniami, ktoré sa týkajú hojenia očí.

Priebeh blefaroplastiky začína znecitlivením očného okolia, po ktorom chirurg odstráni nadbytočný tuk a kožu v oblasti vašich viečok. Zásahy sú naozaj drobné, preto aj ranky nie sú natoľko veľké, aby ste pri ich hojení nevideli. Miesta zákroku sú prekryté a stehy vám klinika vyberie po približne šiestich dňoch.

Dovtedy budete fungovať s prelepenými miestami rezu, ktoré musíte strániť pred vodou či make-upom. Vhodné nie sú ani kontaktné šošovky, no ak nosíte okuliare, nebudú žiadnym problémom. Doba hojenia dočasne obmedzí aj vašu pohybovú aktivitu, preto sa vyhnite športu a činnostiam, pri ktorých by ste sa mohli spotiť.

Prípadné modrinky sú prirodzeným prejavom liečenia, ktorý po niekoľkých dňoch zmizne. Po odstránení stehov ešte budete vidieť maličké jazvičky, ktoré sa však do niekoľkých týždňov stratia. A rovnako tak sa stratia aj otázky vašich blízkych, ktorí viac nebudú mať pocit, že sa mračíte alebo ste zosmutneli.

Inzercia

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom