Chcete začať športovať? Zapojte do toho aj svoju polovičku

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ako sa hovorí, vo dvojici ide všetko ľahšie. Ak chcete začať športovať, no nemáte tú správnu motiváciu, skúste do toho zapojiť aj vašu polovičku. Uvidíte, že spoločne toho dosiahnete viac a sedavý životný štýl tak ľahko vymeníte za zdravý a aktívny život.

ako začať športovaťVýhody cvičenia vo dvojici

Cvičenie vo dvojici má mnoho výhod. Už samotné štúdie dokazujú, že emocionálna podpora partnera prispieva k zvýšeniu jeho aktivity. Ak sa viacerí navzájom motivujú, majú omnoho lepšie výsledky. Aké ďalšie výhody má cvičenie s partnerom?

Vo dvojici sa cvičí lepšie

Ak máme niekoho, kto nás podporí a v prípade potreby potiahne, má to na náš výkon pozitívne účinky. Prítomnosť partnera pri cvičení totiž pôsobí ako veľmi účinná motivácia, vďaka čomu sa zvyšuje výkonnosť.

Posilňujete nielen svaly, ale aj vzťahy

Cvičenie vo dvojici má výborný vplyv aj na stabilitu vzťahu. Spoločné dosahovanie cieľov, ktoré nás posúvajú vpred, nám umožňujú posilniť naše vzťahy a byť si s partnerom ešte bližší. Dokonca sa hovorí aj o tom, že cvičenie s partnerom má priaznivý vplyv aj na intímny život.

Vystačíte si aj sami

Nakoľko už ste dvaja, viete sa navzájom podporiť a dosiahnuť tak svoje ciele oveľa skôr. Predsa len, ak by sa jeden snažil cvičiť a druhý by vysedával pri telke s balíkom chrumiek, išlo by to oveľa ťažšie.
Ak ale obaja pracujete na svojom zdraví, výkone či skvelej postave, viete si navzájom pomáhať a inšpirovať sa. Nepotrebujete pritom ani stroje. Skúste na začiatok spoločný beh či cvičenie s vlastnou váhou.

ako začať športovať vo dvojici?

 

ako začať športovaťAko sa navzájom motivovať k cvičeniu

Jedno je o tom hovoriť a druhé to urobiť. Ako sa správne motivovať, aby to jeden z vás neukončil ešte skôr, ako sa vôbec začne? Máme pre vás niekoľko tipov.

Určite si ciele

V prvom rade je vhodné určiť si ciele. Čo chcete spoločným cvičením dosiahnuť? Potrebujete zhodiť nejaké to kilo navyše? Radi by ste začali žiť aktívnejšie? Chcete si zlepšiť kondíciu?
Ak budete vedieť, aké sú vaše ciele, budete sa vedieť navzájom lepšie motivovať.

Zlaďte sa

Ak patríte k tým párom, ktoré sa snažia na každú príležitosť zladiť, prečo to tak neurobiť aj pri cvičení? Zladiť môžete aj svoje bežecké oblečenie a dať tak najavo okoliu, že bežíte spolu.

Vytvorte si harmonogram

Aby ste sa čo najlepšie motivovali, treba si hneď určiť čas a typ cvičenia, ktorý budete spolu absolvovať. Môžete napríklad každý týždeň začať akrojogou, v stredu ráno vybehnúť ešte pred prácou na chvíľu do parku a v sobotu si ísť spolu zaplávať. Možností je mnoho, no musíte si na ne vytvoriť priestor. Najmä, ak ste obaja časovo vyťažení.

ako začať športovať vo dvojici?

 

ako začať športovaťPár rád na cvičenie vo dvojici

Inšpirovali sme vás a chcete začať cvičiť, no neviete, ako? Máme pre vás niekoľko tipov na športy vo dvojici, ktorými môžete začať. ( Tipy ako začať s behom. )

Spoločný strečing

Najlepšie, čo môžete na začiatok urobiť, je dať si spoločný strečing. Či už idete behať, cvičiť alebo hrať loptovú hru, treba najskôr ponaťahovať svaly. Tým, že ste dvaja, to pôjde ľahšie, nakoľko si môžete navzájom pomáhať.
Prečítajte si tiež, prečo je strečing taký dôležitý a ako ho správne robiť.

Drepy a brušáky vo dvojici

Skvelým tipom na cvičenie, ktorým si posilníte svalstvo na zadných partiách a zároveň aj na bruchu, sú drepy a brušáky. Drepy môžete robiť buď vedľa seba, alebo sa postavíte tvárou k sebe, chytíte sa za ruky a budete drepovať naraz.
Brušáky viete robiť takisto buď vedľa seba, prípadne vám môže partner držať nohy a povzbudzovať vás k lepším výkonom, pričom sa budete, samozrejme, striedať. Uvidíte, že takto vám pôjde cvičenie oveľa ľahšie.

A čo tak vyskúšať ďalšie cvičenie pre páry?
Môžete si dať spoločnú hodinu jogy, jazdu na bicykli, plážový volejbal či golf. Je jedno, akú aktivitu robíte. Hlavné je, že ste spolu a že vás to oboch baví.

ako začať športovať vo dvojici?

— PR článok —


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.