Podľa utorkovej dohody s hlavnými akcionármi mala KKR ponúknuť menšinovým spolumajiteľom 63 eur za akciu, teda o 13 percent nad hodnotou akcií po skončení rokovania. Podľa Financial Times tak ponuka oceňuje nemecké vydavateľstvo na 6,7 miliardy eur.

Rokovania KKR o kúpe akcií podporujú obaja hlavní akcionári Axel Springer. Jednou z nich je vdova po zakladateľovi Friede Springerová, ďalším generálny riaditeľ vydavateľstva Mathias Döpfner.

F. Springerová a M. Döpfner dohromady ovládajú 45,5 percenta spoločnosti. Springerove vnúčatá Axel Sven a Ariane vlastnia ďalších 9,8 percenta akcií, dvojica však nie je súčasťou dohody s KKR a svoj podiel jej môžu predať.

„Náš plán rastu si v nasledujúcich rokoch vyžiada významné investície do ľudí, produktov, technológií a značiek,“ uviedol vo vyhlásení M. Döpfner s tým, že skupina KKR je ich dlhodobým partnerom, ktorý „rešpektuje záväzok venovať sa nezávislej žurnalistike“.

M. Döpfner je na čele vydavateľstva takmer 20 rokov. Napriek tomu, že rozbehol viacero projektov v digitále ako spomínaný Business Insider alebo európske Politico, vyčítajú mu, že starým titulom venuje veľkú pozornosť a zabúda dynamizovať online inzerciu.

Vydavateľstvo na tento rok upravilo svoje vyhliadky týkajúce sa príjmov – pôvodne počítalo s ich jednociferným rastom, aktuálne už predpovedá jednociferný pokles. Súvisí to so slabšími tržbami aj očakávanými investíciami. Zároveň sa počíta s poklesom zisku. 

Na Slovensku je Axel Springer akcionárom vydavateľstva Ringier Axel Springer SK. Ide o joint venture so švajčiarskym vydavateľstvom Ringier. Oba subjekty podnikajú spolu aj v ďalších európskych krajinách – v Poľsku, Srbsku a Maďarsku. 

Do portfólia Ringier Axel Springer SK u nás spadajú weby ako Aktuality.sk, Živé.sk, ženský magazín Diva.sk, športový portál Šport.sk, rovnako Azet.sk, donášková služba Bistro.sk či komunitný portál Pokec.