Detské modely do 600 € – zábavné a bezpečné

Asi sa zhodneme na tom, že ak v posledných rokoch vidíme deti vonku, na športoviskách či na bicykli, tak nám poskočí srdce od radosti. V dobe, keď sa mnoho času trávi na sociálnych sieťach a internete, je dobré ich podporovať v športe od začiatku.

Cyklistika si stále drží popredné miesto v športových aktivitách detí. Rýchlosť, preskúmavanie nových zákutí mesta alebo blízkeho parku ich stále láka. Rodičia sa na druhej strane chcú spoľahnúť na kvalitné komponenty, aby sa deťom nič nestalo. K tomu môžeme pripočítať dôležitú požiadavku smerujúcu k pohodliu sedenia na biku. A tak máme segment, ktorý sa orientuje na detského jazdca.

Canyon Offspring AL 16

Ak vaše dieťa zvládlo svoje prvé kroky, či lepšie povedané kilometre, tak Canyon ponúka model Offspring AL 16. Vďaka nemu si vaša ratolesť môže osvojiť prácu s bicyklom a naučiť sa dokonalejšie držať rovnováhu. Komponenty zabezpečia, že vyvinutím tej istej sily môže dieťa ísť rýchlejšie, ako tomu bolo doteraz. Určite si chcete dať záležať na brzdách. Tie sú od Sram-u vo verzii Level. Široké 18" predné koleso pomôže k lepšej stabilite a vzadu 16" pneumatika nekladie veľký odpor. Riadidlá a sedlo sú tvarované tak, aby boli čo najpohodlnejšie.

Cena sa pohybuje okolo 500 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.


Superior F.L.Y. 24

Pre dieťa od ôsmich do trinástich rokov je tu model Superior F.L.Y. 24. Odporúčaná výška pre tento bike je od 130 do 155 centimetrov. Na výber máte z dvoch farebných spracovaní. Žlté a sivé farby sú prijateľné pre chlapcov a aj pre dievčatá. Bicykel je osadený 8-rýchlostnou sadou od Shimana a preto sa pri jazde môže váš potomok rozhodnúť pre správne zvolenie rýchlosti. K tomu dopomôže aj kazeta od Shimana s počtom zubov od 11 do 34. Ergonomicky tvarované sedlo v kombinácii s mäkkými riadidlami zvýši pohodlie. Na ráfikoch One J29SZ sú osadené pneumatiky Schwalbe CX Comp.

Cena sa pohybuje okolo 400 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.


Rock Machine Thunder 24

Využitím dizajnu Sharkspine EVO ponúka český výrobca bicykel vhodný do terénu. Výkonnosť bŕzd pri tomto segmente je jedným z najdôležitejších faktorov. Páčky sú prispôsobené detským dlaniam, svojou ergonómiou zabezpečia pohodlné a efektívne brzdenie. Hmotnosť sa dostala pod 10 kilogramov a hoc deti nie sú „gramári“, určite tento údaj poteší. Aj pri Rock Machine Thunder 24 je v ponuke 8-rýchlostná sada. Farebná kombinácia žltej a modrej sa hodí pre dievčatá a aj chlapcov a pohodlné sedlo zabezpečí komfort počas dlhých rodinných výletov naprieč krajinou.

Cena sa pohybuje okolo 370 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.


Ghost Kato Kid D4.4

Pohodlie a bezpečnosť sú hlavné vlastnosti modelovej rady Kato Kid od firmy Ghost. Rám je z ľahkej hliníkovej zliatiny, vyrobený technológiou hydroforming. Komponenty sú nenáročné na údržbu, odolné a kvalitné. Presne tieto vlastnosti musia spĺňať bicykle určené pre detského jazdca. Dominantou sú kolesá s ráfikmi od Rodi Viper na pneumatikách Mitas Ocelot. Na nich sa pekne vynímajú kotúčové brzdy Tektro HD-M282. Pri jazde má dieťa na výber spomedzi ôsmich rýchlosti. Kazeta vzadu má rozsah 12-32 zubov a predný zdvih poskytuje 50 milimetrov.

Cena sa pohybuje okolo 450 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.


Lapierre Prorace 24 Girl

Dievčatám prináša francúzska značka Lapierre model, ktorý farebne poteší nie jednu princeznú na dvoch kolesách. Rodičov bude určite zaujímať kvalita komponentov a hlavne bŕzd. Véčkové brzdy Alhonga plnia svoju úlohu zodpovedne a preto sa dospeláci nemusia obávať o svoje deti. Pneumatiky sú od značky Schwalbe vo verzii Impac Ridgepac. Hlavné komponenty sú prevažne od značky Shimano. Vpredu je troj-prevodník a vzadu 7-rýchlostná kazeta s rozsahom 14-28 zubov. Geometria je navrhnutá hlavne pre potreby dievčat.

Cena sa pohybuje okolo 360 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.


Orbea MX24 Team-Disc 19

Ani španielsky výrobca nezabudol pri svojom sortimente na deti. Hardtrail stvorený na dobrodružstvá. To je Orbea MX24 Team. Čo zaujme je hlavne fakt, že plášte s ráfikmi sú pripravené na bezdušové použitie. Ak vaše dieťa po vás podedilo zopár vlastností, tak určite sa pripravte na možnosť, že aj ono bude túžiť po bezdušových kolesách ako vy. Radenie je 10-rýchlostné a kazeta je v počte zubov 11-36. Tieto komponenty dodalo Shimano. Estetickou čerešničkou na torte sú brzdové kotúče od Shimana.

Cena sa pohybuje okolo 500 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.


Fuji Dynamite 24 Pro Disc

Z ďalekého východu k nám prichádza model s kotúčovými brzdami určený pre malých chlapcov a dievčatá. Práve tie zaručujú deťom bezpečnosť a rodičom pokoj na duši. Kotúčové brzdy brzdia za akýchkoľvek podmienok veľmi spoľahlivo a preto sa Fuji rozhodlo ich použiť pri detskom modeli Dynamite 24. Sú od spoločnosti Tektro vo verzii M280 a ich priemer je 160 milimetrov. Väčšina komponentov je od značky Shimano. Je tomu tak pri kazete s rozsahom 11-36 zubov, pri rýchlostnej sade aj prešmykači.

Cena sa pohybuje okolo 400 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Duel 24 Boy

Pre chlapcov tu máme model od Bianchi Duel 24 Boy s geometriou prispôsobenou pre ich potreby. Pri výrobe sa zamerali na pohodlie, čo je pre deti veľmi dôležité. V prvom rade ich má jazda na bicykli baviť. Radenie zabezpečuje Shimano Tourney SL v 6-rýchlostiach a kazetou 14-28 zubov. Brzdy sú v tomto prípade „véčkové“. Farba je pri Bianchi ako inak celeste a na tomto modeli je kombinovaná s čiernou. Sedlo je veľké a pohodlné, pripravené na dlhé trasy s rodičmi či kamarátmi.

Cena sa pohybuje okolo 330 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.


Marin Bayview trail 24

Na kotúčových brzdách je postavený aj bike od Marin-u. Sú od firmy Tektro MD 280, v mechanickej podobe a 160 milimetrami. Ostatné komponenty sú od Shimana. Rýchlostná sada je 7-stupňová, kazeta má rozsah 12-32. Ostatná výbava je v réžii samotnej kalifornskej značky Marin. Ide hlavne o ráfiky, sedlovku, sedlo, gripy a podobne. Tento model je predávaný v dvoch tradičných farebných spracovaniach. Dievčatá môžu brázdiť terén na ružovo-fialovom biku a pre chlapcov je tu modro-žltá kombinácia.

Cena sa pohybuje okolo 390 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.


Presnú špecifikáciu modelov, prípadne detailné informácie o geometrii, nájdete na stránkach výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Detské bicykle - a športovať bude celá rodina PR článok

Detské bicykle - a športovať bude celá rodina

Blížia sa prázdniny a s nimi aj dobrodružstvá na dvoch kolesách. Či to bude len po sídlisku, či výlet s rodinou, alebo prvé jazdy na odrážadle, u nás si vyberiete.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
keyboard_arrow_up