Ocenenie Talent Trenčianskeho kraja putovalo aj do Púchova

0 38

Za dosiahnuté výsledky vo vedomostných, záujmovo-umeleckých a športových súťažiach boli už po pätnástykrát ocenení žiaci základných i stredných škôl v Trenčianskom kraji. Všetkým talentom zablahoželal aj trenčiansky župan.

Úspechy žiakov základných a stredných škôl na poli vedomostných olympiád, športových súťaží či v umeleckom smere sa i tento rok rozhodol oceniť Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v spolupráci s Okresným úradom v Trenčíne.

Podujatie s príznačným názvom Talent Trenčianskeho kraja 2019 sa počas stredy 12. júna 2019 nieslo v príjemnej slávnostnej atmosfére. Ocenenie si talentovaní žiaci spolu s pedagógmi prevzali v priestoroch Delovej bašty Trenčianskeho hradu z rúk predsedu TSK Jaroslava Bašku a prednostu Okresného úradu v Trenčíne Jozefa Stopku, ktorý je zároveň aj poslancom krajského parlamentu.

Veľmi si vážim prácu všetkých ocenených, ale aj ich pedagógov, ktorí svoju činnosť vykonávajú nad rámec štúdia či pracovných povinností. Sú vzorom pre svojich spolužiakov a myslím, že takéto talenty si zaslúžia ocenenie za svoju snahu. Majú v sebe výnimočnosť a za to im patrí naša vďaka,“ povedal trenčiansky župan.

Ocenení žiaci z Púchova:

Kornélia Tichá

Je žiačkou 3. ročníka Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove v odbore cukrár. Kornélia bola úspešná v súťaži Najkrajšia torta Slovenska – získala bronzovú medailu. V celoslovenskej súťaži Poézia v gastronómii pripravila súťažný výrobok čokoládová skulptúra na tému „Spomienka na detstvo“ získala zlatú medailu a stala sa absolútnou víťazkou v kategórii junior artistika. Ďalšiu zlatú medailu získala v súťaži Top cukrár so súťažnou prácou Rozprávky do rozprávky. Žiačku na súťaže pripravovala Mgr. Jozefína Zaukolcová.

Naďa Kozánková

ZŠ Mládežnícka, Púchov navrhla na ocenenie Talent Trenčianskeho kraja 2019 úspešnú reprezentantku školy v záujmovo-umeleckých, ale aj v predmetových súťažiach Naďu Kozánkovú. Je cieľavedomá, na súťaže sa svedomito pripravuje a k lepším výsledkom motivuje aj svojich spolužiakov. V krajskom kole Šaliansky Maťko sa umiestnila na 2. mieste, víťazstvo v krajskom kole súťaže Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec jej zabezpečilo účasť na celoslovenskom kole Štúrov Zvolen. Úspešná bola i predmetových olympiáchz geografie a matematiky, je úspešnou riešiteľkou medzinárodnej matematickej súťaže Klokan. Na umelecké súťaže ju pripravuje vyučujúca Ing. Janka Jakubíková.

Zdroj TSK
Pridať odpoveď

Váš email nebude zverejnený...

Odoslaním Vášho príspevku súhlasíte s Pravidlami diskusie.