Šéf Renaultu chce nový štart spolupráce s Nissanom a Mitsubishi

TASR
TASR
Jean-Dominique Senard vyjadril sklamanie z pokusu o fúziu s koncernom Fiat Chrysler, ktorý stroskotal.
Jean-Dominique Senard vyjadril sklamanie z pokusu o fúziu s koncernom Fiat Chrysler, ktorý stroskotal.
TASR

TASR

Šéf Renaultu chce nový štart spolupráce s Nissanom a Mitsubishi
Logo aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi z roku 2017. Foto - TASR/AP

Šéf Renaultu Jean-Dominique Senard v stredu prisľúbil nový štart aliancie s japonskými automobilkami Nissan a Mitsubishi. V posledných týždňoch totiž panovalo napätie medzi partnermi. Takisto vyjadril sklamanie z pokusu o fúziu s koncernom Fiat Chrysler, ktorý stroskotal.

Senard na valnom zhromaždení akcionárov Renaultu označil alianciu francúzskej automobilky a jeho japonských partnerov za "pilier a motor rozvoja všetkých jej členov". "Dnes má táto aliancia čerstvý štart." Podľa Senarda bez úspechu aliancie nebude úspešný ani Renault.

Dôvera medzi Renaultom a Nissanom je síce narušená, ale podľa Senarda sa dá obnoviť. "Prioritou je obnovenie silnej aliancie." Podľa neho je potrebný čas, trpezlivosť aj snaha z oboch strán. "Dôveru si treba zaslúžiť."

Senard takisto vyjadril sklamanie zo zlyhania pokusu o fúziu s koncernom Fiat Chrysler. Cieľom bolo podľa neho vytvoriť lídra v európskom automobilovom priemysle. "Som sklamaný," povedal šéf Renaultu. Z kolapsu rozhovorov obvinil francúzsku vládu, ktorá má v Renaulte 15 %. Senard však nechal otvorené dvere pre ďalšie rokovania v budúcnosti.

Fiat Chrysler minulý týždeň ponuku na fúziu nečakane stiahol, pretože Renault naťahoval rozhodnutie týkajúce sa začatia formálnych rokovaní.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Diskusia

Diskutovať môžu exkluzívne naši podporovatelia, ktorí prispievajú od 5,- € mesačne alebo 60,- € ročne. Pridajte sa k nim teraz, prosím.

Ak máte otázku, napíšte, prosím, na diskusie@postoj.sk. Ďakujeme.