Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára so slzami v očiach, no nekončí. Chce ešte jedno úspešné finále

V základnej časti 62 zápasov, v play off 23 - z toho tri so zlomenou čeľusťou. Kapitán Bostonu Briuns, Zdeno Chára, sa nakoniec vytúženej trofeje nedočkal.

13.06.2019 08:08 , aktualizované: 13:14
debata (4)

„Ťažko sa mi teraz hľadajú správne slová. Nie je to ľahké. Verili sme, že to dokážeme,“ vravel tesne po prehre v siedmom zápase finále NHL proti St. Louis Blues.

„Ale taký býva šport. Nezostáva vám nič iné, ako vstať a ísť ďalej,“ dodal líder jedného z tradičných klubov v zámorskej profilige.

Pre skúseného obrancu to bolo v drese Bostonu už tretie finále – zatiaľ čo v roku 2011 zdvihol nad hlavu slávny Stanleyho pohár, o dva roky neskôr a včera sledoval radosť súpera. Vraví sa, že ak tím nechá na ľade všetko, prvotné sklamanie by mala časom nahradiť hrdosť.
St. Louis v rozhodujúcom finále zdolalo Boston Fotogaléria - 37 fotiek Všetky fotky
Ruský útočník St. Louis Blues Vladimir...

„Táto skupina hráčov celú sezónu tvrdo bojovala. Prekonali sme nepriazeň osudu, čelili rôznym výzvam. Som pyšný na tento tím,“ prezradil 42-ročný hokejista.

Chára má za sebou náročné dni. Vo štvrtom finále ho trafil puk z hokejky súpera tak nešťastne, že mu zlomil čeľusť. Slovenský obranca napriek veľkej bolesti nastúpil v zostávajúcich troch dueloch s ochranným plexisklom na tvári.

„A to je dôvod, prečo je Zdeno náš kapitán. Pre ostatných je veľkým príkladom, takého bojovníka len tak nenájdete. Je to ozajstná legenda,“ chválil smutného lídra Matt Grzelcyk.

„Hrať so zlomenou sánkou, to by veru nespravil hocikto. Chára pre nás znamená veľmi veľa, bez neho by sme ani zďaleka neboli tam, kde sme,“ dodal 25-ročný obranca.

Trenčiansky rodák je v šatni Bostonu veľkou hviezdou. S útočníkom Patricom Bergeronom hrajú bok po boku od roku 2006 – ak niekto dokáže posúdiť Chárov prínos pre tím, potom je to určite tento kanadský útočník.

„Pred ôsmimi rokmi sme sa spolu radovali z titulu, ale z toho, ako sa zachoval teraz, som doslova unesený. Veľa to hovorí o jeho charaktere – Zdeno je nesebecký typ človeka,“ poznamenal.

Slovenský veterán za oceánom všetkých nadchol. Okrem toho vytvoril aj zopár rekordov NHL.

Stal sa najstarším obrancom, ktorý skóroval vo finálovej sérii, v play off absolvoval už 14. zápas číslo sedem, čím prekonal legendy Scotta Stevensa a Patricka Roya. V dueloch číslo 7 má bilanciu šesť víťazstiev a osem prehier.

Možno by ste čakali, že vo veku 42 rokov by sa hráč po prehratom finále ponáhľal do hokejového dôchodku. Lenže nie Chára. S Bostonom má zmluvu aj na budúcu sezónu a plánuje ju aj dodržať.

„Som si istý, že tento tím má svetlú budúcnosť. Niekedy vás takéto pády urobia ešte silnejšími. Verím, že toto mužstvo má potenciál vrátiť sa späť do finále a úspešne to dokončiť,“ dodal nezlomný kapitán.

TV Pravda: Bývalý hokejista Ľubomír Višňovský reaguje na finančné problémy HC Slovan Bratislava a odchod klubu z KHL
Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #NHL #prehra #motivácia #Zdeno Chára #Boston Bruins #video #Play Off