Koniec nežnostiam na pláži: Obľúbené talianske letovisko zavádza Hliadky lásky

2019-06-13 00:00:00 |   |    | 

Lido di Jesolo patrí k najobľúbenejším dovolenkovým destináciám v Taliansku - len 650 kilometrov od domova tu Slováci nájdu široké piesočné pláže s miernym vstupom do vody. Málokto pritom tuší, že neďaleko rodinných pláží leží aj raj nudistov a milovníkov neviazaného sexu. Tým starosta toto leto vyhlásil vojnu.



 

Laguna del Mort s plochou 2,1 km² leží asi 10 kilometrov od obľúbeného letoviska Lido di Jesolo priamo na konci pláží v Eraclea Mare. Obklopuje ju hustý píniový les s bujnou vegetáciou, kde sa darí rôznym druhov kvetov a stromov, ale aj mnohým vtákom, cicavcom, plazom a obojživelníkom.

Ich krásu sem už vyše 30 rokov chodia obdivovať najmä nudisti, ku ktorým sa v ostatných rokoch pridalo aj čoraz viac exhibicionistov a fanúšikov milovania v prírode. Niektoré špecializované internetové stránky dokonca Lagunu označujú za “ideálne miesto na nezáväzné sexuálne dobrodružstvá.” Ako uvádza stránka Corriere del Veneto, Laguna del Mort je dokonca rozdelená do akýchsi zón – v jednej sa združujú milovníci swingers, v inej exhibicionisti, v ďalšej homosexuáli a inde zas radi nakrúcajú amatérske porno.

Tomu je však, zdá sa, koniec. Starosta mesta Jesolo vyhlásil všetkým nemravníkom vojnu, ktorú je rozhodnutý vyhrať. Do boja nasadzuje hliadky policajtov a karabinierov, ktorí budú počas celého leta kontrolovať borovice a kry tamarišky, ktoré sú pre túto oblasť typické. “Zaregistrovali sme niekoľko prípadov exhibicionizmu – dokonca aj pred turistami a rodinami, ktoré len chceli stráviť deň na tomto nádhernom mieste,” hovorí starosta Valerio Zoggia. “Nejde o žiadnu križiacku výpravu proti tým, ktorí sa chcú diskrétne opaľovať na celom tele, ale nebudeme tolerovať žiadnych exhibicionistov.” Pokuty za nedodržiavanie nariadení sa môžu vyšplhať až do výšky 10.000 eur, uvádza Nuova Venezia.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook / Laguna del mort eraclea

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa