Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Karfiolové fašírky
Alebo karbonátky či placky... Volajte si ich, ako chcete. Plánovala som robiť zapekaný karfiol, lenže vonku sú tridsiatky a vtedy zo zásady nepúšťam rúru. Dokonca ani chlieb nepečiem, alebo až neskoro večer. Tak som na panvici osmažila takéto mňamózne fašírky. K nim zemiaky na masle s vňaťkou, čerstvá zeleninka a dresing. Leto na tanieri. ;)
- vyprážanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | karfiol |
2 ks | vajce |
1-2 ks | jarná cibuľka |
1 PL | nasekaná petržlenová vňať |
pomleté ovsené vločky | |
soľ | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy
Karfiol uvaríme alebo ešte lepšie naparíme domäkka. Vidličkou ho rozmágame, pridáme vajcia, nasekanú cibuľku, vňať, trochu soli a pridáme pomleté vločky - podľa potreby. Hmota by mala byť taká akurát, ani riedka, ani veľmi hustá. Vločky v zmesi ešte trochu nabobtnajú.
Na panvicu nalejeme olej tak, aby bolo súvisle pokryté dno, prípadne ešte kúsok viac. Rozpálime ho, potom trochu stíšime teplotu a z oboch strán opekáme fašírky. Ja som ich formovala rukou a rovno hádzala do panvice.
Keď sú zlatisté, vyberieme ich na tanier vyložený papierovými obrúskami, aby odsali prebytočný olej. Môžeme ich aj trochu "poutierať". Najlepšie chutia ešte teplé.
...
Nevadí vám teplo a chcete si pripraviť zapekaný karfiol? Recept je tu. ;) Alebo skúste fit karfiolové tyčinky či "ryžu". A karfiol na spôsob curry je láska! :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk