Skúšobná jazda v čistení podlahy

0 429

Jednou z hlavných častí čistenia a starostlivosti o domácnosť je umývanie podláh. Aby ste mali vždy čistý a dokonalý dom, je nutné sa zásobiť vysoko kvalitnými a účinnými prípravkami na čistenie podláh, ktoré nebudú mať negatívny vplyv na zdravie ľudí.

Na pultoch moderných supermarketov sú vo veľkom množstve prezentované rôzne chemikálie. Pre dôkladné čistenie podlahy pred nečistotami si preto môžete vybrať univerzálny nástroj alebo kompozíciu určenú pre konkrétnu podlahovú krytinu:

  • parkety;
  • prírodný kameň;
  • linoleum;
  • obklady;
  • koberec;
  • a laminátové podlahy.

Každý z nás má doma niečo iné a ani preferencie sa nemusia zhodovať s tým, čo je aktuálne na trhu. Výber vhodného spôsobu čistenia podlahy môže byť teda rôzny. Základom je vyberať domáce alebo priemyselné čistiace prostriedky, ktoré budú k materiálu šetrné.

My vám predstavíme tie, ktoré sú najlacnejšie, v každej domácnosti dostupné a naozaj účinné takmer na všetky povrchy.


Ocot patrí k jedným z najznámejších výrobkov na čistenie.

Ocot a mydlo

Ocot patrí k jedným z najznámejších výrobkov na čistenie vo všeobecnosti a rovnako dobre si poradí aj s vašou podlahou. „Zabíja“ veľký počet baktérií a zároveň dodá celému povrchu ten správny lesk.

Ak vám bude však pri takomto upratovaní prekážať kyslejšia vôňa octu, skúste do roztoku s vodou a octom pridať aj niekoľko kvapiek citrónu. Pol šálky šťavy na jedno vedro by vám malo stačiť. Na osvieženie môžete doplniť aj mydlo, no zbytočne to s ním nepreháňajte.

Vyskúšajte bylinky

Aj keď sú dnes veľmi vzácne a najčastejšie ich konzumujeme vo forme čajových odvarov, môžete ich aplikovať aj na podlahu. V minulosti to bola bežná vec a ľudia okrem hygienických vlastností, pripisovali bylinkám aj iný význam. Verili, že vďaka nim zbavia miestnosť od zlých duchov.

Najobľúbenejšie boli nechtík alebo mäta. Odvar by ale nemal byť príliš silný, preto ho môžete zriediť s vodou. Pri drevených materiáloch si tiež dávajte pozor aj na množstvo vody, vlhká handrička alebo mop je ideálny.

Vôňa byliniek vám potom možno pripomenie aj detstvo alebo starú mamu, či navodí príjemne pokojnú atmosféru.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.