Niekoľko tipov pre pevné a vyživené mihalnice

Prirodzená krása je tým najväčším darom, aký môže žena získať do vienka. Minimálne líčenie a prekrývanie len jemných chybičiek krásy je benefitom mnohých udržiavaných žien. O svoj zovňajšok sa jednoducho musíme starať! A to bez ohľadu na vek či aktuálne počasie.

Letné obdobie prináša mnoho špecifík aj v starostlivosti o pokožku, vlasy a rovnako aj oči. Aj na oči a jemnú pokožku v ich okolí výrazne vplýva silné UV žiarenie. V lete trávime veľa času pri vode, na kúpaliskách a slnením. To všetko zanecháva nemalé následky na našom zdraví. Výnimkou nie sú ani krásne a vyživené mihalnice.

Ich špecifikom je pomerne krátke rastové obdobie. Trvá približne 30 dní. Mihalnice sú jemné, tenké a veľmi citlivé na vonkajšie zmeny. Ich štruktúra a vitalita súvisí aj s našou životosprávou a rôznymi ochoreniami. Ak ste prekonali očný zápal, dbajte o ich výživu a starostlivosť o niečo precíznejšie. Vplývajú na ne aj rôzne sezónne alergie a problémy so štítnou žľazou. Vyberajte si len kvalitné kozmetické prípravky, oči si v lete chráňte slnečnými okuliarmi a vyživujte ich aj vhodnými vitamínovými doplnkami.

To všetko a ešte viac musíte spraviť, ak chcete mať naozaj krásne mihalnice

Dodržiavajte správne hygienické návyky a oči si pred spaním vždy odlíčte. Riasenka na mihalniciach stvrdne, dráždi oči z vnútornej strany, ale aj na pokožke. Oči si začneme šúchať, mihalnice zoslabnú a vypadajú. Vždy si ich odličujte smerom zhora nadol. Nevyvíjajte silný tlak. Po ich povrchu odličovacím tampónom ani zbytočne nekrúžte.

Podporiť rast a vitalitu mihalníc dokážete konzumáciou vitamínu H (biotínu). Vyživuje mihalnice, obočie, ale aj vlasy. Je výborným vitamínom krásy, ktorého je dostatok aj vo vaječnom žĺtku a banánoch. Nezabúdajte ani na dostatok vápnika a vitamínov B-komplex. Z prírodných olejov je asi najcennejším pokladom ricínový olej.

Stačí si nim pravidelne potierať mihalnice a výsledok sa po čase určite dostaví. Zaujímavým trendom sú aj kulmy alebo kliešte na riasy. Efekt je síce perfektný, ale len krátkodobý. A vám predsa záleží na dlhodobej spokojnosti!

Foto: pixabay.com