Presunúť na hlavný obsah

Svet je skutočne malý: To, že nevera praskne práve týmto kurióznym spôsobom by som v živote nečakala

Partnerské vzťahy

Hovorí sa, že lož ma krátke nohy. Petra sa o tom presvedčila na vlastnej koži. A to skutočne kurióznym spôsobom!

„Nie som na to hrdá, ale je to tak. Bola som milenka,” začína svoje rozprávanie Petra. S Matúšom sa zoznámila vo vinárni, kam zvykla chodievať so svojimi kamarátkami. On tam pracoval ako barman. „Chodievali sme tam na vínko pravidelne a vždy sme sa tam dali do reči. Stali sme sa kamarátmi a postupne i niečo viac.” Petra sa s Matúšom dokázala rozprávať celé hodiny. Od začiatku k sebe boli úprimní a povedali si o mnohých veciach zo svojho súkromia.  „Nič se pred sebou netajili. Matúš mal priateľku už dlhé roky, no neklapalo im to. A hoci sa viackrát sa od nej pokúšal odísť, nikdy ho takpovediac nepustila. Viem, že to nie je ospravedlnenie pre neveru, no dnes to ani jeden z nás neľutuje.”

Neprehliadnite: Zamilovala som sa do ženatého šéfa: V čase, keď som zostala tehotná urobil vec, ktorá by mi ani vo sne nenapadla

Petra sa postupom času s Matúšom nestretávala už len vo vinárni, ale súkromie vyhľadávali u nej doma. Petra bývala so spolubývajúcou, ktorá ani netušila, ako dôležitú úlohu zohrá v živote svojej spolubývajúcej a jej milenca. „Miška vedela, že s Matúšom nemáme veľa príležitostí na to, aby sme mohli byť spolu osamote. Vždy nám teda uvoľnila byt a urobila si program v meste. Podobne to bolo i v ten zlomový večer,” spomína Petra. „S Matúšom sme mali naplánovaný spoločný večer, zatiaľ čo sa Miška mala stretnúť so spolužiačkou zo strednej školy, ktorú napriek tomu, že žijú v rovankom meste, dlho nevidela. Zvyšok poznám z jej rozprávania…”

Svet je malý

Petra pokračuje: „Miška sa s bývalou spolužiačkou dobre bavila. Prešiel určitý čas a tá už chcela zamieriť domov. Miška svojej spolužiačke povedala o tom, že ona sa ešte chvíľu zdrží, keďže jej spolubývajúca má pánsku návštevu. Povedala jej o našej dohode a aj o tom, že sa s Matúšom stretávame výhradne u nás, keďže je zadaný. Pri rozprávaní o tom, ako to s Matúšom máme, spomenula i meno vinárne, kde pracuje a kde sme sa zoznámili. Jej kamarátka spozornela. Nechala si Miškou opísať Matúšov vzhľad a spýtala sa i na jeho meno. Keď jej to všetko Miška povedala, jej spolužiačka zodvihla telefón, no ešte predtým Miške povedala, že Matúš je frajer jej najlepšej kamarátky.”

Prečítajte si tiež: Manželovi som vymyslela na narodeniny darček: Bol to krok vedľa, ktorý odhalil jeho doposiaľ nepoznanú minulosť

Všetko zlé je na niečo dobré 

Nevera praskla a Petra sa bála toho, ako sa Matúš k tejto situácii postaví a či ich vzťah bude ďalej pokračovať. „Nevedela som, čo nás čaká. Hrdosť Matúšovej priateľky však bola väčšia ako jej obava z toho, že ostane sama. Nevera jej pomohla akceptovať koniec vzťahu. Dnes s Matúšom oficiálne tvoríme pár a chystáme svadbu. Odhalenie našej nevery nám k tomu pomohlo,” uzatvára rozprávanie Petra.