Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1541 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 25756
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 61% (15605)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 39% (10151)
Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (2)  [Verzia pre tlač] Tlač

Vo Sverepci sa preklopila motokrosová sezóna do druhej polovice

 Zdieľať

Pridané: 12.06.2019 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 2896 [Šport - Motocross]

Záplavu divákov prilákalo do Národného kros centra vo Sverepci hneď niekoľko vecí: skvelo pripravené
zázemie pre jazdcov aj divákov, katalógové počasie a luxusná „štartovka“, ktorá sľubovala skvelú
motokrosovú show.

Holeshoty vo Sverepci

Jiří Matejec (CZE) z HT group mal na holeshoty vo Sverepci slinu. Vyšli mu obidva v oboch finálových jazdách Juniorov. V kategóriách MX2 a MX OPEN si najlepšie štarty rozdelili Tomáš Šimko (SVK) z PB racing s Martinom Michekom (CZE). V superfinále si túto čerešničku na torte zlizol Lukas Neurauter (AT) z OSIČKA MX teamu. Patronát nad vecnými ale aj finančnými odmenami za holeshoty drží 711 Shop Zone – onlineshop a predajňa v Hornej Strede.

Vo Sverepci sa preklopila motokrosová sezóna do druhej polovice
Vo Sverepci sa preklopila motokrosová sezóna do druhej polovice

MX OPEN a MX2


Obidve finálové jazdy v MX OPEN vyhral Lukas Neurauter (AT) z Osička MX teamu, aj keď z vydareného štartu na prvej pozícii sa tešil až na záver v superfinále. Aj bez holeshotov si hravo poradil a do vedenia sa dostal prakticky po pár zatáčkach. Najlepšie tempo s ním udržal dvakrát druhý, Filip Neugebauer (CZE) z rovnakého teamu, a tak sa v depe Osičkovci tešili z absolútnej prevahy. O tretie miesto sa pobil Šimko s Michekom, ale vďaka podarenejšej druhej jazde si ho zastal Tomáš Šimko (SVK) z PB racing. V MX2-ke situácia taká jednoznačná nebola. Šimon Jošt (SVK) z Osička MX teamu sa dokázal v prvej jazde držať v absolútnej top päťke po väčšinu času a vo svojej kategórii jazdil na čele. V druhej jazde už tempo diktoval Martin Krč (CZE), ktorého sa Jošt síce statočne držal, ale predbehnúť sa mu ho nepodarilo a tak sa víťazom vo Sverepci stal Krč. Šimon Jošt bral druhé miesto a tretie Jonáš Nedvěď (CZE) z Orion racing. Pekné jazdy koleso na koleso divákom predvádzali aj Denis Poláš a Jozef Posluch, štvrtý a piaty v konečnom poradí MX2.
13 najrýchlejších pretekárov z oboch kategórii postúpilo do záverečného Superfinále.

Vo Sverepci sa preklopila motokrosová sezóna do druhej polovice
Vo Sverepci sa preklopila motokrosová sezóna do druhej polovice

Juniori MX2 a MX125 Každý z prvej juniorskej trojky MX2 mohol byť víťazom a to držalo fanúšikov pekne vo vare. Jiří Matějec (CZE) z HT group v prvej jazde vystrelil zo štartovacej rampy, dal holeshot, a ujal sa vedenia. Zozadu do neho dobiedzal Samuel Struk (SVK) z Mitterback Racing teamu, ktorému sa nakoniec pár kôl pred koncom jeho snaha oplatila, dostal sa dopredu a prvú jazdu vyhral. V druhej jazde Matějec zopakoval bleskový štart, ale z vedenia sa tešil ešte kratšie ako v prvej jazde. Tento krát ho o pozíciu lídra pripravil Adam Dušek (CZE) z BR Racing, za pätami so Strukom. Matějca hneď po prvom kole odsunuli na tretiu pozíciu. Takto to zostalo až do odmávnutia šachovnicovej zástavy. Po súčte bodov vyzeral stupienok víťazov takto: Samuel Struk na prvom, Adam Dušek na druhom a Jiří Matějec na treťom mieste.
Z MX2 Junior postúpili do superfinále prví deviati.

Vo Sverepci sa preklopila motokrosová sezóna do druhej polovice
Vo Sverepci sa preklopila motokrosová sezóna do druhej polovice

O pozície sa bojovalo aj u Juniorov na 125-kách, aj keď tu k žiadnym veľkým prekvapeniam nedošlo. Víťazné pódium vyzeralo rovnako ako na predošlom podujatí na Myjave a teda: Martin Venhoda (CZE) z Motokrosovaskola.cz bol prvý, Tomáš Svirák (CZE) z Motosport Chýnov v AČR druhý, a tretie miesto obsadil Patrik Příhoda (CZE) z FOSTRADE s.r.o.
Prvá pätica z MX Junior 125 postúpila do superfinále.

Superfinále vo Sverepci

Aj superfinále ovládol Osička MX Team, keď Lukas Neurauter (MX OPEN) vypálil dopredu a už pred seba nepustil nikoho. Jeho teamový kolega Filip Neugebauer (MX OPEN) sa držal hneď za ním. Tretí bol Tomáš Šimko (MX OPEN), štvrtý Petr Bartoš (MX OPEN) a päťku uzatváral Martin Michek(MX OPEN). Najrýchlejším superfinálovým juniorom sa opäť stal Adam Dušek (MX2 Junior).

O čom je Superfinále? 40 najlepších pretekárov naprieč triedami dostáva možnosť zmerať si sily spoločne na jednom štarte. Zatiaľ čo bežne jazdia rozdelení podľa kubatúry či veku, na záver každého podujatia MX OPEN, si ich diváci pozrú spoločne v jednej jazde trvajúcej 15 minút plus dve kolá. Každý pretekár, ktorý sa sem dostane, získa finančnú odmenu vo výške štartovného na preteky a prvých 15 najrýchlejších aj čosi navyše. Ďalej aj možnosť získať ďalších 50€ za holeshot a bodovať do rebríčka, v ktorom hlavnou cenou je automobil FORD Focus.

Vo Sverepci sa preklopila motokrosová sezóna do druhej polovice
Vo Sverepci sa preklopila motokrosová sezóna do druhej polovice

Veteráni MX4 a MX4+


Martin Žerava (CZE) z KRTZ Motorsport si opäť podmanil kategóriu mladších veteránov MX4 a medzi jazdcami po 50-tke v kategórii MX4+ bol najrýchlejší Roman Majer (CZE).

Štvrté preteky seriálu MX OPEN budú na východe 7.7.2019
Obľúbenou, aj keď o čosi viac vzdialenou zastávkou seriálu MX OPEN, je klasická trať na východe Slovenska, v Mníšku nad Hnilcom. Kde inde, keď nie tu, by malo byť všetko pripravené podľa najprísnejších pravidiel SMF. Mníšek nad Hnilcom je totiž domáca trať Ľuboša Löfflera, viceprezidenta SMF pre motokros. Navyše minulý mesiac ju už preverili mládežnícke kategórie v rámci Majstrovstiev Slovenska a aj jazdci MACEC CUP-u, pohára krajín strednej Európy. V nedeľu 7.7 pozýva AMK Mníšek nad Hnilcom všetkých fanúšikov terénnych motocyklov na trať pod úpätím Volovských vrchov a sľubuje motokrosové divadlo aj veľa sprievodného programu pre deti i dospelých.

Pridané: 12.06.2019 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (2)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria