Šalát z kuskusu

emko ~ 11. jún 2019 - 13:39

Kuskus je vlastne cestovina, ktorá sa pripravuje sparením horúcou vodou, alebo vývarom v pomere 1:1,5. Kuskus vodu vsiakne do seba, nabobtná a je krásne kyprý.
Je to výborná príloha ku grilovanej zelenine, alebo na rôzne šaláty.

Suroviny
1
šálka
1
hrsť
1
ks
1
štipka

Šálku kuskusu nasypeme do hrnčeka, alebo do misky, jemne osolíme a pridáme lyžicu olivového oleja. Premiešame a zalejeme horúcou vodou (jeden a pol šálky). Zakryjeme a necháme spariť. Počkáme asi 8 minút, potom kuskus odokryjeme a nakypríme vidličkou. Necháme ho vychladnúť.

Dve väčšie hrubostenné paradajky nakrájame na kocky (iba dužinu), cibuľku tiež nakrájame a poľníček natrháme na malé kúsky. Namiesto poľníčka môžete použiť rukolu, alebo stačí hladkolistá petržlenová vňať. Tieto tri suroviny zmiešame s pripraveným kuskusom a ochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosolíme.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj