Vyplýva to z nového investičného projektu SK-Contu, ktorý firma predložila slovenským povoľovacím úradom. S budovaním nových výrobných a skladových priestorov chce spoločnosť začať už toto leto. Dokončené majú byť o rok neskôr.

Materský Containex podniká s kontajnermi takmer štyri desaťročia. Pôvodne pod starším názvom LKW Walter začínal v preprave tovarov ešte s drevenými paletami. Od tých ešte v osemdesiatych rokoch minulého storočia odstúpil a presedlal na kontajnery. Dnes ich nielen vyrába, ale aj vo veľkom prenajíma. V Európe má Containex 150 kontajnerových dep a jeho ročné tržby predstavujú vyše 350 miliónov eur.

V Komárne vyrábajú Rakúšania  kontajnery už od roku 2004. Najskôr tam pôsobili prostredníctvom firmy Comar. Tá sa neskôr premenovala na SK-Cont. Predminulý rok sa tržby slovenskej dcérskej fabriky vyšplhali na vyše 28 miliónov eur. Juhoslovenská dcéra Rakúšanov dosahuje aj slušné zisky. Od roku 2013 zarobila vždy najmenej milión eur. Predvlani sa jej zisk dostal na 1,6 milióna eur.