Zaujímavosti

POZOR: Neslávne známy exekútor vymáha peniaze za neexistujúcu exekúciu!

Polícia vyšetruje, či exekútor Rudolf Krutý neprekročil svoje právomoci a nezneužil právomoc verejného činiteľa.

Celý život si platíte všetky svoje účty či záväzky riadne a načas. Napriek tomu sa môžete dostať do pozornosti exekútora, ktorý sa snaží od vás vymôcť peniaze. Presne toto sa stalo našej čitateľke.

Začalo sa to telefonátmi

Približne v polovici februára tohto roku pani Jane (celé meno máme v redakcii) začal niekto vyvolávať z neznámych čísel. Na niektoré nestačila zareagovať a nedvihla ich. V iných jej zas automat z exekútorskej kancelárie Rudolfa Krutého oznamoval, že má uhradiť exekúciu.

Toto meno je mnohým ľuďom známe. Vymáhal napríklad exekúcie pre nebankovú spoločnosť Pohotovosť, pričom v nej aj zároveň pracoval alebo zahltil súdy stovkami sťažností.

Keďže si bola vedomá toho, že žiadne dlžoby nikdy nemala a vždy všetko uhradila, tak tomu nevenovala pozornosť. Telefonáty od Krutého ale neprestávali.

„Neustále ma vyzývali k zaplateniu. Nikdy v živote som neprišla do styku s exekútormi, pretože vždy všetko platím načas. Na tomto si dávam záležať. Preto ma to najskôr začalo urážať, potom ma to začalo otravovať a postupom času som telefonáty začala vnímať ako hrubý nátlak,“ vysvetľuje Jana.

Viackrát za deň

Podľa nej ide o šikanu. „Ako inak by sa to dalo nazvať, keď vám dvakrát v rôznych časových úsekoch každého dňa volajú a chcú od vás peniaze. Viackrát sa stalo, že mi volali, keď som bola u svojich klientov,“ pokračuje čitateľka.

Jana kontaktovala aj exekútorskú kanceláriu Rudolfa Krutého s tým, aby jej vysvetlili, na základe čoho jej neustále volajú.

Pracovníčka ale nevedela dať konkrétnu odpoveď a stále od nej chcela osobné údaje. Bránila sa len tým, že oni jej telefónne číslo ani nemajú v registri.

Ani po tejto komunikácii telefonáty neprestali. Stále ju bombardovali z viac ako dvadsiatky rôznych čísiel. Pani Jana preto napísala Krutému aj niekoľko mailov, ale ani to nepomohlo.

Pomoc prokuratúry

Keď si nevedela dať rady sama, obrátila sa na prokuratúru. Začiatkom marca podala trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Po 30 dňoch, keď sa nič neudialo a telefonáty pokračovali ďalej, išla za prokurátorom.

„Slušne mi vysvetlil celý proces preverovania a že to postúpil na vyšetrovateľa do Malaciek. Odtiaľ ale neprišla žiadna reakcia. Nikto ma nepredvolal. Vyšetrovateľ bez môjho vypočutia postúpil celú vec iba na komoru exekútorov,“ približuje.

Ako vyplýva zo zápisnice, policajt si len preveril u Krutého, či pani Jana nemá u neho žiadnu exekúciu a či eviduje jej telefónny kontakt v databáze. Ten uviedol, že žiadny telefón na ňu nemá rovnako tak ani exekúciu.

Prípad stále vyšetrujú

Napriek tomu vyvolávanie stále pokračovalo ďalej a vyšetrovateľ to nevyhodnotil ako zneužitie verejného činiteľa.

S týmito krokmi polície sa však prokurátor nestotožnil a celú vec vrátil na prešetrenie. Ako ďalej dodala pani Jana, polícia si tentokrát vyžiadala zoznam čísel, z ktorých jej chodia hovory. Tie doručila a teraz čaká, ako sa celý prípad skončí.

Polícia sa k prípadu odmietla vyjadriť, keďže nebol definitívne uzavretý. Oslovili sme aj exekútora Krutého. Ten však na nami zaslané otázky vôbec nereagoval.

Podľa Stanislavy Kolesárovej zo Slovenskej komory exekútorov (SKE) od polície neobdržali žiaden podnet ohľadom postupu Krutého voči pani Jane. Preto sa SKE ani týmto prípadom nemohla zaoberať.

Ako dodala, takéto konanie, keď prichádza k vymáhaniu neexistujúcej pohľadávky, sa v praxi nestáva.

You Might Also Like