Mesto Trnava

Piknikujme spolu na pekných miestach v Trnave

Trnavský piknik sa zaradil medzi podujatia, ktoré obľubujú všetky vekové kategórie. Už o pár dní sa opäť stretneme s rodinou a priateľmi na piknikovej deke v príjemnom prostredí kalvárie. Pekné nedeľné popoludnie tu spoločne strávime 23. júna 2019 medzi 13. a 19. hodinou.

O hudobný program sa postará kapela SwinGang, ktorá interpretuje špecifický štýl Jazz Manouche alebo Gypsy Jazz. Ide o swingovú hudbu 20. až 40. rokov minulého storočia. Ak vás swingový tanec chytí za srdce, vyskúšajte po koncerte workshop s profesionálnou tanečnou skupinou B-SWING.

Pre deti je pripravené divadlo MAKILE, ktoré predstaví interaktívne detské predstavenie s názvom O pahltnom hadovi Všespapajkovi. Samozrejme, že nebude chýbať ani detský kútik, maľovanie na tvár či ping-pong medzi stromami. Odporúčame vám aj využiť príležitosť a zúčastniť sa na komentovaných prehliadkach po kalvárii, kde sa vďaka sprievodkyni Emílii Valachovičovej dozviete viac o jej histórii a význame.

„Základnou pohnútkou k vzniku tejto akcie bolo podnietiť ľudí k vytváraniu nových komunít a oživiť verejný priestor. Trnavčania mali niektoré miesta zaškatuľkované ako nepoužiteľné a vhodné akurát tak na prechádzky so psom, no aj vďaka Trnavskému pikniku sme nanovo objavili Ružový park, Botanickú záhradu či prírodnú scenériu Kamenného mlyna. Vytvorili sme tak nový vzťah k týmto donedávna zabudnutým alebo nepoznaným miestam,“ hovorí organizátor akcie Peter Cagala, vedúci úseku kultúry Správy kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava.

Ako si najlepšie užiť nedeľný piknik uprostred zelene? Veľmi pohodovo – prineste si deku, jedlo, pitie a ak máte chuť, pribaľte si aj nejakú loptu, bedminton či spoločenskú hru. V prípade, že si chcete naozaj oddýchnuť, nemusíte ani nič pripravovať – chutné občerstvenie si kúpite priamo na mieste.

Udalosť na Facebooku

10.6.2019 11:25

Komentárov: 0