Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Homola dosiahol v Spa pódium. V celkovom poradí je v TOP 5, prvé body pre Rybu

Slovenský automobilový pretekár Matej Homola obsadil na pretekoch na belgickom okruhu Spa-Francorchamps napokon 2. miesto.

09.06.2019 16:44 , aktualizované: 18:50
debata

K úprave poradia prišlo po dodatočnej penalizácii Jimmyho Claireta, ktorý pôvodne obsadil 2. priečku. Francúza potrestali za kolíziu so Slovincom Dušanom Borkovičom.

Slovenský pretekár má v priebežnom poradí seriálu TCR na konte 107 bodov a patrí mu 5. priečka. Druhý zo Slovákov Martin Ryba získal v Belgicku prvých 5 tohtosezónnych bodov a priebežne je na 27. pozícii.

Homola začal víkend 7. miestom v kvalifikácii, ktoré si následne zopakoval aj v prvých pretekoch. V nich bol najrýchlejší spomedzi všetkých 11-tich jazdcov, ktorí pretekali na vozidlách Hyundai. Podarilo sa mu to aj napriek skutočnosti, že jeho automobil mal zredukovaný výkon na 97,5 %.

Nedeľňajšie preteky začal z druhého radu, zo 4. miesta. "Pre mňa to bol veľmi dobrý výsledok a celkovo vydarený víkend. Je pekné byť späť po minulom frustrujúcom podujatí v Hockeheime.

Moje auto bolo dobré, ale Briché, Clairet boli rýchlejší ako ja a nemohol som si udržať tempo," poznamenal Homola.

Seriál TCR bude pokračovať ďalším podujatím v sobotu 13. júla na Red Bull Ringu v Rakúsku.

Priebežné poradie seriálu TCR (po 6 zo 14 pretekov):
1. Julien Briché (Fr./Peugeot) 147 bodov, 2. Gilles Magnus (Belg./Audi) 134, 3. Aurélien Comte (Fr./Peugeot) 123, 4. Josh Files (V.Brit./Hyundai) 115, 5. Matej HOMOLA (SR/Hyundai) 107, … 27. Martin RYBA (SR/Honda) 5.

TV Pravda: Ukončí niekto nadvládu Mercedesu? Kto bude čiernym koňom šampionátu? Ako dopadne návrat Roberta Kubicu? Pozrite si, ako prognózovali sezónu formuly 1 v relácii Týždeň v športe – formulový špeciál komentátor Števo Eisele a automobilový pretekár Richard Gonda:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #výsledky #SPA #Matej Homola #TCR