Internetové podvody

Pozor na Ripple a podvodné money-business.eu a wealth4u.eu

Pozor na Ripple a podvodné money-business.eu a wealth4u.eu
4.63 (92.5%) 8 hlas[ov]

Bannery na internete lákajú na závratné zisky. Tvrdia niečo o čašníčke, ktorá zarába tisíce eur mesačne a rôznych iných ľuďoch, s drahými autami na fotografii, ktorí vraj zarobili vďaka tajnej metóde. Kriste pane! Aká tajná metóda? Aký zaručený zisk? Všetko to, čo sa na stránke dozviete, je len prasprosté narábanie s poupravenými faktami, ktoré sa týkajú kryptomien, akou je napríklad slávny BitCoin. Sláva týchto kryptomien už opadla, no podvodníci teraz zneužívajú kryptomenu Ripple, ktorá naozaj existuje a svojho času mala dobré výsledky.

Peniaze Wall street

inzercia:

Celý podvodný web LINK1 vám prezentuje šialenosti a až prázdne sľuby o tom, ako rastie a ako je výnimočná. Ako veľmi vám zarobí peniaze a pritom vás neposiela do oficiálnych bánk pre kryptomeny, ale chce peniaze priamo od vás bez toho, aby dávala nejaké záruky. To, čo stránky predvádzajú, je vlastne pýtanie peňazí na svoj účet bez toho, aby ste ďalej vedeli, čo s nimi bude. Toto nie je žiadna autorita, žiaden oficiálny predajca, žiadne miesto, ktoré to myslí celé vážne.

  • stránky na prvom odkaze sa vydávajú za WALL STREET magazín, čo je prasprostá lož
  • podivná doména obsahuje podivný obsha, falošné komentáre v štýle starého facebooku, pričom sa nedá pridať žiaden nový.
  • všetko je tu podvodné
  • titulná fotografia obsahuje klamlivé informácie o počte Slovákov, ktorí zarábajú vďaka tejto metóde. Reálne nezarába ani jediný jeden!
  • všetky ovládacie prvky webu sú fingované a smerujú na ďalšie falošné stránky s predajom. Správnejšie by bolo „predajom“.

Ide totiž len o podvodné stránky, ktoré tak ako minulý prípad, len upravujú slávnu fotografiu Donalda Trumpa, kamuflujú fakty a nakoniec predvádzajú nejakého vymysleného odborníka, ktorý sa vám ešte aj predstaví ako „Volám sa profesor Graham Le Roux a za chvíľu vám ukážem jednoduchú metódu zarábania skutočne veľkých peňazí.“. Reálny človek, ak hovorí, ako sa volá, nedá do svojho mena titul. Ide o ukradnutú snímku z internetu, pozmenenú a nejde o žiadneho profesora La Rouxa. Stránka garantuje výnosy, čísla, percentá a sama pritom nepoiskytuje žiadnu záruku na nič z toho, čo trepe.

Vzhľad reklám:

POdvodné bannery s klamlivými informáciami

Dostať sa na tieto podvodné stránky je ľahké. Stačí kliknúť na podobné podvodné bannery, ktoré sa zobrazujú na SME.SK, prípadne na Centrum.sk, na Uloz.to, Aktuality.sk a na mnohých iných stránkach. Vyzerajú tak, ako tieto dva ukážkové. Fotografie v banneroch pochádzajú zo sociálnych sietí a z blogov ľudí zo zahraničia. Ani jeden z nich nie je Slovák a ani jeden nezarobil peniaze pomocou systému, ktorý je propagovaný cez spomínané podvodné stránky.

  • LINK1: https:(2x lomítko)sk.wealth4u.eu/
  • LINK2: https:(2x lomítko)money-business.eu/421/remxbv2/

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Internetové podvody

    2 Comments

    1. dobry den. aka je pravdepodobnost, ze ak som im naletel, ze niekedy este peniaze uvidim?

      1. Nulová, žiadna, absolútna. Zbohom peniaze.

    Komentáre sú ukončené