Automatické zavlažovania trávnika vyrieši starostlivosť o záhradu za vás

0 694

Zavlažovanie počas leta nie je vôbec príjemná práca. Rastliny si vyžadujú veľké množstvo vody, ktoré by sa im často oplatilo dodávať aj dvakrát denne. Väčšine záhradkárov sa ale nechce tak pravidelne obiehať celú záhradu s krhlou, prípadne na to ani nemajú čas. Riešením je automatický systém zavlažovania, ktorý polievanie trávnika, ale aj iných rastlín v záhrade vyrieši za vás!

Zavlažovací systém na solárny pohon

Jedna možnosť polievania záhrady je tradičná krhla. To vám ale dokáže zabrať veľa času a námahy, čo dokáže pobyt v záhrade určený na relax celkom znepríjemniť.

Druhá možnosť je polievanie záhrady čerpadlom a hadicou – stojí vás to menej námahy, ale vyžaduje to elektrinu a zbytočné rozmotávanie káblov a hadíc.

Najlepším riešením je automatický zavlažovací systém, ktorý rastlinám dodá vodu a vy pritom nebudete musieť pohnúť ani prstom. Zavlažovanie trávnika sa tak stane úplne automatizovaným procesom, na ktorý nie je nutné ani myslieť.

Stačí vám dostatočne veľký zdroj vody, zariadenie na automatické zavlažovanie a asi pol dňa práce kedy všetko namontujete. Zariadenie získava energiu so slnečného žiarenia, čo v praxi znamená, že počas slnečných dní (keď to rastliny potrebujú najviac) sa bude zavlažovať viac ako počas oblačných, alebo daždivých dní.

Pre koho má takéto polievanie význam?

Určite je úplne v poriadku keď si tento systém do záhrady namontuje každýušetrí vám to čas a námahu. Ale najväčší úžitok môžu mať tí, ktorí nemajú stály prístup k záhrade.

Napríklad ak máte chatu, kam chodíte iba na jeden víkend v mesiaci, asi máte problém s tým že nedokážete pravidelne a dostatočne zavlažovať trávnik, prípadne iné rastliny v záhrade. Automatický zavlažovací systém vám s tým pomôže a vaša prítomnosť už nebude podmienkou pre spokojné rastliny.

Solárny pohon bude šetriť váš účet za elektrinu a okrem toho sa nebudete musieť namáhať s nosením vody v krhle alebo každodenným používaním čerpadla. Automatické zavlažovacie systémy budú určite robiť radosť každému záhradkárovi, ktorý sa pri výbere spoľahne na overeného predajcu a dodávateľa tejto techniky.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.