Logistika a skladovanie

Spoločnosť ZF otvára v Detve na Slovensku nový závod na výrobu podvozkových komponentov

Závod s plochou 11 000 metrov štvorcových spustí výrobu v júni 2019. V prvej fáze založenia poskytne pracovné miesta pre cca 200 ľudí.

Spoločnosť ZF Friedrichshafen AG, globálny líder v technológiách pohonu a podvozku, ako aj pasívnych a aktívnych bezpečnostných systémov, rozširuje svoju výrobnú kapacitu o komponenty systémov podvozku pre osobné vozidlá otvorením nového závodu v Detve na Slovensku. Nový závod má plochu 11 000 metrov štvorcových a v prvej fáze vytvorí približne 200 pracovných miest.

„Otvorenie nášho nového závodu v Detve podčiarkuje našu stratégiu rozšíriť našu globálnu stopu,“ vyhlásil Matthias Raulf, vedúci prevádzkovej jednotky Podvozkové komponenty divízie Technológie podvozkov osobných automobilov spoločnosti ZF, ktorý sa zúčastnil slávnostného otvorenia v Detve. „Komponenty podvozku budú aj v budúcnosti ďalej hrať dôležitú rolu v bezpečnosti, pohodlí a účinnosti vozidiel.“

Skupina ZF úspešne pôsobí na Slovensku od roku 1993. Spoločnosť zamestnáva viac ako 3 800 ľudí a v krajine dosahuje obrat vo výške 770 miliónov eur. Nový výrobný závod v Detve je najnovším rozvojovým projektom spoločnosti, ktorá dôsledne rozširuje svoju aktivitu v regióne.

Zvyšovanie výrobnej kapacity systémov podvozku
Závod ZF Detva sa nachádza na strednom Slovensku, v priemyselnom parku Punch Campus Detva. Závod má plochu 11 000 metrov štvorcových a v prvej fáze založenia poskytne pracovné miesta približne 200 zamestnancom. Výroba začne v júni 2019 a zameria sa na podvozkové komponenty pre osobné vozidlá, ako napríklad ramená riadenia, závesy kolies, guľové kĺby a tyče riadenia. Komponenty podvozku sú zodpovedné za jazdné pohodlie a ovládanie vozidla, ako aj za bezpečnosť.

Spoločnosť ZF ponúka riešenia mobility ako celosvetová technologická spoločnosť. Našim cieľom je stať sa váženým zamestnávateľom pre uchádzačov o zamestnanie, ktorí žijú v Detve a celom Banskobystrickom kraji“, povedal Peter Ábel, vedúci závodu ZF Detva. „V budúcnosti plánujeme spolupracovať so strednými školami, aby sme ponúkli programy duálneho vzdelávania, ktoré sú rozhodujúce pri získavaní lokálnych odborných znalostí a súčasne pri zabezpečení kvalifikovanej pracovnej sily pre náš závod.“

Prečítajte si aj

Back to top button