Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plochodrážnik Vaculík dosiahol úspech v kvalifikačných pretekoch MS

Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík sa umiestnil na 2. mieste na pretekoch v Žarnovici, ktoré boli kvalifikáciou pre seriál majstrovstiev sveta. Na domácom okruhu bol nad jeho sily iba 25-ročný Dán Anders Thomsen.

08.06.2019 22:22
Anders Thomsen Foto: ,
Víťaz Anders Thomsen sleduje svojich prenasledovateľov. Martin Vaculík skončil druhý.
debata

Vaculík sa na pretekoch v Žarnovici zúčastnil s cieľom poistiť si účasť v seriáli majstrovstiev sveta aj pre rok 2020 pre prípad, že by si nevybojoval účasť na základe výsledkov a nedostal by ani divokú kartu.

"Kvalifikácia je veľmi dôležitá hlavne pre jazdcov, ktorí momentálne nefigurujú v majstrovstvách sveta, prípadne tam sú, ale chcú si opätovne vybojovať miesto aj pre rok 2020. Ak by som ja vypadol z elitnej osmičky MS, mohol by som si pretekmi v Žarnovici vybojovať opätovnú účasť.

Je to akoby štvrťfinále, z ktorého sa postupuje do Grand Prix Challenge a z nej prví traja postúpia priamo do seriálu MS," poznamenal Vaculík.

Na jedinej plochej dráhe na Slovensku sa predstavilo 16 pretekárov z 11 krajín, ktorí súperili o štyri postupové miesta do pretekov Challenge. Tie slúžia ako kvalifikácia do seriálu Grand Prix.

Najúspešnejší slovenský plochodrážnik Vaculík je po 2. podujatiach seriálu majstrovstiev sveta na priebežnej 4. priečke. Za sebou má preteky v Poľsku (9. miesto) a v Slovinsku (2.). Najbližšie sa predstaví 15. júna v Prahe.

TV Pravda: Ukončí niekto nadvládu Mercedesu? Kto bude čiernym koňom šampionátu? Ako dopadne návrat Roberta Kubicu? Pozrite si, ako prognózovali sezónu formuly 1 v relácii Týždeň v športe – formulový špeciál komentátor Števo Eisele a automobilový pretekár Richard Gonda:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Vaculík #Žarnovica #Anders Thomsen #kvalifikácia MS #plochodrážnik