Krajina medu (Macedónsko/Turecko 2019)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Krajina meduMedena Zemja
Dokumentárny, 87 minút
Scenár a réžia: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov. Kamera: Fejmi Daut, Samir Ljuma. Strih: Atanas Georgiev. Hudba: Foltin. Hrajú: Hatidze Muratova, Nzife Muratova, Hussein Sam, Ljutvie Sam a ďalší.
Slovenská premiéra: 27. augusta 2020
Na Oscara nominovaný macedónsko-turecký film Krajina medu je prekvapivo humorný, i keď drsný aj nežný portrét krehkej rovnováhy medzi ľudstvom a prírodou, o pohľad na rýchlo miznúci spôsob života a nezabudnuteľné svedectvo o vytrvalosti jednej ženy... Hatidze Muratova žije s chorou matkou v dedine uprostred odľahlej horskej oblasti na Balkáne. Nemajú cesty, elektrinu ani tečúcu vodu. Hatidze je poslednou z dlhého rodu chovateľov divokých včiel a namáhavo si zarába na živobytie zberom malých dávok medu a ich predajom v najbližšom meste vzdialenom štyri hodiny chôdze. Jej pokojný život obráti hore nohami príjazd potulnej rodiny s revúcimi strojmi, siedmimi bujarými deťmi a stádom dobytka. Netrvá dlho prepukne stret, ktorý odhaľuje zásadné napätie medzi prírodou a človekom, harmóniou a nesúladom, zneužívaním a udržateľnosťou.
Foto: FILMTOPIA

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.