Počiatočné otázniky, či to lídri domácej komunity takzvaných malých zúrivých akcionárov zvládnu, sami rýchlo vymazávajú. Tatranský hotel rastie po ich nástupe s tržbami ešte ako nikdy. Navyše sa R. Murár pustil samostatne do ďalšieho hotelierskeho projektu. V Bratislave začiatkom tohto roku otvoril inovatívny kapsulový hostel s názvom Chors.

Na úspešný vstup oboch nových vlastníkov Bellevue do sveta hotelierstva poukazujú nedávno zverejnené výsledky hotela za minulý rok. Pod taktovkou bývalého vlastníka J. Širokého dosahoval ročne tržby najviac na úrovni troch miliónov eur. A. Vološin s R. Murárom ho vlani posunuli k tržbám na úrovni 3,7 milióna eur.

Malí zúriví akcionári v hoteloch nezhoreli. K Širokého Bellevue pridali hostel

Juraj Široký Zdroj: TASR - Martin Baumann

Bellevue v novom šate

„Tržby nám v Tatrách rastú, lebo najmä Adrián Vološin sa Bellevue venuje naozaj naplno. Hotelu dáva väčšinu svojho času. Bývalý vlastník mal hotel len ako jeden zo svojich viacerých biznisov, pre nás je to nosný projekt,“ opisuje rast tržieb hotela R. Murár. Sám chodí do Tatier raz za dva týždne na deň či dva. A. Vološin trávi v hoteli aspoň tri dni z týždňa.

Hotel boduje u klientov okrem iného aj tým, že ho noví majitelia modernizujú. Za dva roky, ako ho vlastnia, stihli postupne zrekonštruovať polovicu z jeho 140 izieb. Pustili sa do toho najmä preto, lebo naposledy sa izby v tomto zariadení modernizovali pred dvoma desaťročiami. Okrem izieb sa obnovy dočkalo aj wellnes centrum. Postupne ho tiež modernizujú.

Tieto dve investície stáli nových hotelierov dva milióny eur. Vykryli ich z bankových úverov a prevádzkových výnosov podniku.

Malí zúriví akcionári v hoteloch nezhoreli. K Širokého Bellevue pridali hostel

Grand Hotel Bellevue Zdroj: Grand Hotel Bellevue

V investovaní hodlajú pokračovať. Už na budúci rok mieni Bellevue modernizovať reštauráciu, čo má podľa R. Murára stáť zhruba 500-tisíc eur.

Noví vlastníci pritom s hotelom aj

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa