Mama s rakovinou, ktorá odmietla potrat a chemoterapiu porodila zdravé dvojčatá

Mesiac máj v roku 2016 sa Becky Andersonovej zmenil na jeden z najhorších v jej živote, keď ju lekári informovali, že je tehotná no diagnostikovali jej zároveň rakovinu krčka maternice.

Lekári vyzvali 35-ročnú ženu z Portsmouthu, v Anglicku, aby prerušila potratom život svojich nenarodených detí, aby sa chirurgovia mohli pustiť do práce a operovať ju. Ale budúca matka odmietla.

Dnes sú jej dvojčatá Buddy a Preslee na svete a darí sa im dobre. Becky  povedala, že je šťastná, že si vybrala život pre svoje dvojčatá a odmietla prijať radu svojich lekárov.

Becky Anderson má aj dve staršie deti a po radostnej správe o tehotenstve neskôr v tom istom mesiaci výsledky testov ukázali, že podľa správy má aj rakovinu.

„Prešla som zo stavu, kedy som bola na vrchole šťastia z tehotenstva, aby som sa krátko na to ocitla v hlbinách zúfalstva, znepokojujúc sa, či budem schopná prežiť,“ povedala. „Najprv som odmietala uveriť výsledkom. Bolo to naozaj ťažké prijať – zistenie, že som tehotná a mám rakovinu v rovnakom čase. Len som držala ruku svojej mamy a plakala. Vedela som, že potrebujem prežiť kvôli svojim deťom. Nebolo ich možné opustiť.“

Becky sa snažila zostať pozitívna pre svoje deti, ale tiež sa nesmierne bála.

Keď viac testov odhalilo, že má rakovinu krčka maternice, jej hlavnou starosťou boli jej nenarodené dvojčatá. Lekári mali iné obavy; naliehali na ňu, aby zvážila prerušenie tehotenstva.

„Chceli mi nasledujúci týždeň urobiť hysterektómiu, ale bola som neoblomná, že potrat rozhodne nechcem,“ spomína mama. „Hysterektómia by znamenala, že budem neplodná, takže to bola moja posledná šanca mať deti.“

Niekoľko týždňov strávila v nemocnici kráľovnej Alexandry v Portsmouthe, kde lekári sledovali jej stav. Keď dosiahla 30 týždeň tehotenstva, jej lekári rozhodli, že nemôžu čakať dlhšie.

Porodila dvojčatá cisárskym rezom a potom okamžite podstúpila hysterektómiu, uvádza správa.

Prvé štyri dni po operácii boli veľmi bolestivé a ona nebola schopná vidieť svojich novorodencov. Keď sestra konečne priniesla dvojčatá, aby ich videla, povedala, že vedela, že všetky jej boje stáli za to.

„Bola som vyčerpaná a v agónii od bolesti, ale keď moje deti položili na moje srdce, vdýchla som ich vôňu, nemohla som uveriť, že sú tu,“ povedala.

O šesť mesiacov neskôr sa rodine darí lepšie. Dvojčatá sú zdravé a ich matka čaká na testy, aby potvrdili, či je rakovina preč. Becky svedčí, že utrpenie bolo bolestivé a stresujúce, ale nič neľutuje.

„Ja by som to nezmenila ani za celý svet,“ povedala. „Sú absolútnou radosťou a veľmi ich milujem.“

Zdroj: www.lifenews.com, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *