Oproti sedanu, či skôr štvordverovému kupé, s rovnakým označením sa zmenila iba karoséria v zadnej časti. Shooting Brake ponúka širší prístup do batožinového priestoru ako mal predchodca. Aj kvôli tomu sú rozdelené zadné svetlá. CLA35 nie je výnimkou.

Automobilka pod kapotu implantovala rovnaký dvojliter ako majú ostatné verzie s rovnakým číselným označením. Dosahuje výkon 225 kW (306 k) a spolupracuje so sedemstupňovou automatickou prevodovkou s dvomi spojkami.

Výkon sa delí na obe nápravy a prechádza systémom AMG Performance 4Matic. Mercedes oznámil, že na stokilometrovú rýchlosť sa CLA35 s karosériou Shooting Brake dostane za 4,9 sekundy, čo je úplne rovnaký čas, aký potrebuje štvordverové kupé. Maximum je tradične obmedzené na 250 kilometrov za hodinu.

Mercedes-AMG CLA35 Shooting Brake - súčasné CLA má väčší nakladací otvor kufra Zdroj: Mercedes-Benz

CLA35 Shooting Brake stojí štandardne na diskoch s priemerom 18 palcov, avšak v príplatkovej výbave figurujú aj o palec väčšie. Od štandardnej verzie ho odlišuje bodykit a tiež výfuk s dvomi funkčnými koncovkami.

Systém AMG Dynamic Select ponúka možnosť zvoliť si niektorý z piatich jazdných režimov a za príplatok je AMG Track Pace. Je to rozšírenie systému MBUX o nové funkcie a zobrazovanie ďalších, až 80 parametrov. CLA35 Shooting Brake nebude stále najvýkonnejším modelom medzi malými autami s predokolkovou platformou. Časom príde aj AMG 45.

Mercedes-AMG CLA35 Shooting Brake - je najpraktickejším AMG 35 Zdroj: Mercedes-Benz