Hore

Smartroom - fotokomora bez počítača

Máte slušne fotiaci mobil a využívate ho ako hlavný alebo jediný fotoaparát? Vhodnými aplikáciami z neho dokážete dostať viac. Dokonca sa úplne zaobídete bez počítača, aj keď chcete vykonávať pokročilé editácie, fotografie zálohovať, prezerať na TV, alebo tlačiť.

Posledné roky predaj počítačov stagnuje. Väčšina ho má kvôli internetu a na ten stačí aj chytrý telefón alebo tablet. Kto potrebuje veľkú obrazovku, môže prepojiť chytré zariadenie s chytrým televízorom, alebo využiť zariadenia ako Chromecast alebo Apple TV.

Tak, ako sa čoraz častejšie zaobídeme bez počítača, čoraz častejšie sa zaobídeme aj bez fotoaparátu. Pre mnohých je synonymom zariadenia pre snímanie fotografií a videa telefón, nie fotoaparát. Náročnejší fotia špičkovými modelmi a svoje fotky si chcú aj upravovať. Chytré zariadenia sú vlastne malé počítače a tak zvládajú prakticky všetko, čo tie stolné, alebo prenosné. Aby fungovali, ako digitálna komora, stačí mať nainštalovaný softvér pre úpravu fotografií.

Chytrý telefón

Dobre fotiaci telefón dnes zoženiete do 300€, výborný za 500-700€ a tie najlepšie stoja aj cez 1000€. Cenovo sa mobily vyrovnajú fotoaparátom. Výhodou je, že na rozdiel od fotoaparátu, môžu niektorí využiť dotovanie zo strany operátorov.

Aj nefotografi pri výbere telefónu prihliadajú ku kvalitám fotoaparátu/fotoaparátov. Pre nich je to často jediné zariadenie schopné fotografovať a natáčať video. Tento článok nemá za úlohu pomôcť s výberom najlepšieho fototelefónu, ale ak sa práve rozhodujete, môže vám pomôcť rebríček dxomark.com.

Vodítkom pri kúpe fototelefónu môže byť portál www.dxomark.com, ktorý sa zaoberá testovaním fotoaparátov v telefónoch.

V čase písania tohto článku dominoval rebríčku Huawei P30 Pro.

Tablet

Neviem ako vám, ale mne malý displej telefónu nestačí. Upraviť pár fotiek a poslať na Instagram, alebo Facebook, nie je problém. Upraviť desiatky fotiek, to chce niečo ergonomickejšie s väčším displejom - tablet. Tu však treba riešiť prenos súborov z mobilu do tabletu. Fotograf, ktorý používa mobil aj tablet, sa podľa potreby rozhoduje, či si vystačí len s mobilom, alebo použije aj tablet. Tablet jednoducho nie je nutnosťou, ale len voliteľným ergonomickejším zariadením.

Tablety sú osadené horšími fotoaparátmi ako telefóny, preto nie sú vhodné ako hlavné fotografické zariadenie. U vyšších modelov môžete použiť dotykové pero, reagujúce na silu prítlaku.…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
kwido
2019-06-06 16:48:16
Popravde, som dost sklamany z tohto clanku. Cakal som aspon nejaky kratky prehlad najlepsich aplikacii na upravu fotiek v mobile/tablete a aplikacii na fotenie. Takto je to v podstate o nicom...
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované