Hurghada a jej skvosty: Kam sa oplatí vyraziť?

Vybrali ste si za svoju dovolenkovú destináciu egyptskú Hurghadu? Ide o mladé mesto, takže žiadne historické pamiatky tu nenájdete, je však mnoho miest, ktoré sa oplatí vidieť. Ktoré by ste si mali zapísať do svojho cestovateľského diára?

Časť Hurghady s rovnakým názvom – Hurghada je centrom mesta. Ide o rušnú ulicu, ktorá sa tiahne pozdĺž niekoľkých hotelov a ak máte chuť na nočný život, prípadne chcete zájsť do obchodov či reštaurácií, ste na správnom mieste. V romantických bočných uličkách spoznáte miestny kolorit, oplatí sa pozrieť aj do novovybudovaného prístavu Marina, kde si vychutnáte posedenie priamo pri mori. Ak máte chuť na kultúru počas dovolenky v Egypte, nazrite do novej mešity, ktorú nájdete blízko prístavu. Upozornenie pre dámy: pred vstupom je potrebné sa náležite obliecť. Medzi novou marínou a mešitou je situovaný rybí trh, v okolí ktorého sa oplatí navštíviť vychytené rybie reštaurácie.

Dahar: staršie centrum Hurghady poteší nielen bazárom

Časť mesta Dahar je druhým, starším centrom Hurghady, kde sa sústredí každodenný život bežných Egypťanov. Je tu bazár s množstvom obchodíkov ponúkajúcich klasický egyptský tovar ako zlato, striebro, korenie či suveníry.

Neďaleko bazáru nájdete ovocný trh s čerstvým ovocím a zeleninou. Časť obchodníkov predáva tovar na ulici, ale väčšina z nich ponúka svoje chutné plodiny v uzavretých halách. Za návštevu rozhodne stojí aj Katedrála Svätého Shenouda – nový, moderný koptický kostol.

A kam vyraziť z Hurghady do okolia?

Ak chcete zažiť luxus na vlastnej koži, stavte na El Gouna, súkromné ​​luxusné hotelové mestečko 25 km severne od Hurghady. Je celkom iné ako ostatné mestá v Egypte. Umelé kanály, lagúny, ostrovčeky prepojené mostami, súkromné ​​luxusné vily, golfové ihriská, prístaviská a mnoho iných aktivít nájdete priamo v tomto exkluzívnom mestečku.

Aj Sahl Hasheesh je pre náročných. Ideálne miesto na last-minute dovolenku. Ponúka päťhviezdičkové hotely i luxusné súkromné ​​apartmány. Milovníkov podmorského života tu potešia aj koralové útesy a ostrov zvaný Abu Hasheesh. Na Sahl Hasheesh plynulo nadväzuje umelo vybudovaná oblasť Makadi Bay s rôznymi hotelovými komplexmi a atrakciami.

Doprava je v Hurghade lacná

Ak ste si vybrali cieľ, je dôležité rozhodnúť sa, ako sa na miesto dostanete. Sú dva spôsoby – môžete použiť taxík a mikrobus. Taxíkom po celom meste? Žiaden problém! Nech vyjdete na ulicu v akúkoľvek dennú či nočnú hodinu, taxi si zastavíte do pár minút. Stavte na oficiálne taxíky modro-oranžovej farby.

Čo sa týka ceny, môžete ju s taxikárom dohodnúť vopred alebo zaplatiť až pri vystupovaní z taxíka. Je zvykom, že dámy sedia na zadných sedadlách a páni vedľa vodiča. Ak zvolíte prepravu pomocou mikrobusu, je to niečo ako tamojšia mestská hromadná doprava. V praxi to znamená, že je potrebné vopred poznať trasy, ktorými jazdí. Zabudnite na zastávky i cestovné poriadky, tie v Hurghade jednoducho neexistujú. Mikrobus si môžete stopnúť kdekoľvek na ulici, stačí vedieť váš smer a cieľ.

Zdroj obrázka: pixabay.com

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov