Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bulgur s mrkvou a kalerábom

Bulgur s mrkvou a kalerábom

Toto je rýchle a vynikajúce jedlo, naschvál ho vždy varím plný hrniec, aby ostalo aj mne. :) Vďaka mrkve a kalerábu je to celé také nasladlé a keď pridáte nastrúhaný parmezán, lyžicu lučiny a/ alebo varený cícer, je na svete ľahká večera či obed. V základnej verzii, čiže len bulgur so zeleninou, je vhodné už od roka, resp. aj skôr, ak máte v strave zavedený lepok.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1  menšia mrkva
 kúsok kalerábu
1 ČL  ghí alebo olivový olej
0,5 dl  bulgur
1,2 dl  voda
 (soľ, kurkuma)

Postup prípravy

Na troche oleja alebo ghí orestujeme natsrúhanú mrkvu a kaleráb. Premiešame a nasypeme bulgur. Opäť chvíľku miešame, zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a varíme na slabej teplote, kým nie je bulgur mäkký. Ku koncu môžeme sporák vypnúť a nechať prikryté dôjsť.

Dochutiť môžeme počas varenia štipkou soli a kurkumou.

 

29. 5. 2019 16:46

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty