StoryEditor

Čokoláda zo Slovenska očarila Oprah Winfrey aj svetových kritikov. Teraz ju skúmajú vedci

29.05.2019, 09:24
Úspešný príbeh Čokoládovne Lyra sa môžete prečítať v aktuálnom vydaní prečo nie?!, ktoré je dnes vložené do Hospodárskych novín.

Menej ingrediencií, žiaden biely cukor, zbytočná chémia ani konzervanty. K tomu seriózne vedecké výskumy o vplyve čokolády na ľudské zdravie. Pridajte vzdelávanie mladých učňov a prácu s chudobnými indiánskymi kmeňmi.

Stále vám je málo? Tak vedzte, že čokoláda LYRA je ešte aj mimoriadne chutná a vyzerá skvelo. A je to firma, na ktorú môže byť Slovensko rozhodne hrdé.

„Nedávno sme boli u tej známej americkej moderátorky. Určite ju poznáte. Ako sa volá? Neviem si spomenúť… Opýtajte sa našej Katky z marketingu,“ s vážnou tvárou mi hovorí Karol Stýblo, majiteľ a hlavný guru Čokoládovne Lyra, ktorá sídli v nenápadnej budove v Ivanke pri Nitre.

„Akej americkej moderátorky?“ nechápavo sa na neho pozerám. „No tá černoška, neviete?“ Na pár sekúnd sa zamyslím ja, či si zo mňa robí srandu, alebo si naozaj nevie spomenúť.

„Myslíte asi Oprah Winfrey,“ uznajte, kto si nezapamätá meno asi najväčšej a najvplyvnejšej moderátorky, pred ktorou sa klania celá Amerika. Stýblo s tým vôbec nemá problém, takéto veci idú mimo neho.

A práve slávna Oprah odporučila svojim fanúšikom Lyru pred Valentínom. Hovorila o nej ako o čokoláde, ktorá je taká krásna, že je vlastne hriech zjesť ju. Iné firmy by za takúto referenciu od jednej z top svetových influenceriek dali celý majetok. Majiteľ Lyry iba mávne rukou:

„Je to super, ale treba to brať s rezervou. Uvidíme o rok, či to bude mať nejaký efekt,“ usmieva sa. „Netreba sa tešiť predčasne.“

Lýra

Čokoláda top kvality
Ale poďme pekne po poriadku. Slovenská čokoláda Lyra, ktorá chutí nielen spomínanej Oprah, ale ospevujú ju aj najväčší kritici, vznikla vlastne náhodou. Stýblo najskôr iba ochutnával, maškrtil. A chcel to najlepšie, čo sa dalo zohnať.

A povedzme si pravdu, na Slovensku toho veľa nebolo. Tak sa sám vrhol do čokoládového biznisu. Najskôr to vyskúšal s dovozom belgických praliniek, no kšeft n...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2018-06-23 09:42:12 - Feat.: 0 - Title: Tieto voňavky vás dostanú. Vyrába ich Slovenka, ktorá patrí k najlepším parfumérom sveta
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. apríl 2024 13:50