Basketbalisti Interu Bratislava získal piaty titul v ére samostatnosti

TASR
TASR
Vo štvrtom súboji finále play off Slovenskej basketbalovej ligy zvíťazili na palubovke BC Prievidza 84:69 a v celej sérii triumfovali 4:0.
Vo štvrtom súboji finále play off Slovenskej basketbalovej ligy zvíťazili na palubovke BC Prievidza 84:69 a v celej sérii triumfovali 4:0.
TASR

TASR

Basketbalisti Interu Bratislava získal piaty titul v ére samostatnosti
Na snímke basketbalisti Interu Bratislava. Foto - TASR/Radovan Stoklasa

Basketbalisti Interu Bratislava získali piaty majstrovský titul v ére samostatnosti. Vo štvrtom súboji finále play off Slovenskej basketbalovej ligy zvíťazili na palubovke BC Prievidza 84:69 a v celej sérii triumfovali 4:0.
      
      4. zápas finále SBL:
      BC Prievidza – BK Inter Bratislava 69:84 (32:35)
      štvrtiny: 13:19, 19:16, 21:27, 16:22, TH: 18/16 – 22/18, fauly: 18 - 23, trojky: 7:8, rozhodovali: Zubák, Kúkelčík, Šarišský, 1600 divákov.
   
Inter vstúpil do štvrtého finálového zápasu veľmi sebavedomo, sedem bodov Smitha a dva Abrháma znamenali vedenie 9:0. Domáci skórovali až v šiestej minúte, štyri body za sebou zaznamenal Glasgow. Bratislavský tím si však už budoval vedenie, v 8. minúte bolo z ich pohľadu 16:6, ale Prievidzi patrila koncovka.

Z dvojciferného manka stiahli na prijateľných 13:19 po prvej štvrtine. V druhej časti sa už sily vyrovnali, Prievidza sťahovala manko a dokonca po štyroch minútach dostal Glasgow svoj tím prvýkrát v stretnutí do vedenia – 25:23. Inter zareagoval oddychovým časom, po ktorom zlepšil svoj herný prejav a opäť si prinavrátil náskok na svoju stranu. Po prvom polčase hostia viedli tesne 35:32. 

Po polčasovej prestávke Inter zvýšil intenzitu v obrane a mierne bodovo odskočil od súpera. Lenže Prievidza sa nezľakla náporu, väčšinu času sa držala na dostrel jedného útoku. Inter mal ale na svojej strane Smitha, ktorý sa takmer sám postaral o to, aby jeho tím opäť nadobudol dvojciferný náskok.

„Žlto-čierni“ mali po troch štvrtinách nakročené k trofeji pre víťaza, na tabuli svietil stav 62:53. Inter neponechal nič na náhodu, hneď v úvode záverečnej časti definitívne zlomil odpor Prievidze. Postupom aj vďaka trojkám Abrháma získal úplnú kontrolu nad dianím na palubovke. Záver nepriniesol žiadnu drámu, Inter si postrážil bezchybnú bilanciu v play off a mohol sa radovať z piateho majstrovského titulu v ére samostatnosti.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Diskusia