Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zvedavá žena šla okolo cestovky, piešťanskí policajti ju prichytili pri hroznom čine, hrozí jej basa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PIEŠŤANY – Mladá žena z Trnavy si môže posedieť v chládku až tri roky. Čelí totiž obvineniu z prečinu porušovania tajomstva prepravovaných správ. Skutku sa mala dopustiť v marci, keď prechádzala okolo poštovej schránky cestovnej kancelárie v Piešťanoch. Nazrela do nej, niektoré z listov vybrala a otvorila.

Listové tajomstvo podľa piešťanskej polície porušila 29-ročná Trnavčanka. Ženu obvinili z prečinu porušovania tajomstva prepravovaných správ. V prvý marcový deň, ako spresnili muži zákona, išla v poobedných hodinách okolo poštovej schránky cestovnej kancelárie v Piešťanoch.

Nielenže do nej nazrela, niektoré z listov vybrala a otvorila. Majitelia firmy a mestskí policajti ju zadržali priamo pri čine.  

Zvedavá žena šla okolo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Trnavčanku policajti obmedzili na osobnej slobode a vzápätí ju poverený policajt obvinil z prečinu porušovania tajomstva prepravovaných správ. Zákon stanovuje za porušenie listového tajomstva trest odňatia slobody až na tri roky.

„Skutku sa môže dopustiť každý, kto úmyselne poruší listové tajomstvo vyzvedaním alebo otvorením uzavretého listu alebo inej písomnosti prepravovanej poštovým podnikom,“ vysvetlila to krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová

Viac o téme: PiešťanyCestovná kanceláriaListové tajomstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu