Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

RVR opäť v akcii: Na paškál si zobrala RTVS, začala aj viacero správnych konaní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na stredajšom zasadnutí upozornila RTVS na porušenie zákona, a to za porušenie objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru.

Dôvodom je, že 27. novembra 2018 odvysielala príspevok Spor Ukrajina-Rusko v programe Správy RTVS. Informovala o tom hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Ivana Furjelová. RVR zároveň začala viacero správnych konaní. Niektoré z nich súvisia s možným ovplyvňovaním voličov pred marcovými prezidentskými voľbami, a to v prospech alebo v neprospech kandidáta. 

Takéto konania začala rada voči RTVS, a to pre možné porušenie zákona o volebnej kampani, ku ktorému mohlo dôjsť 13. marca odvysielaním vyhlásenia predsedu vlády SR Petra Pellegriniho (Smer-SD) k nadchádzajúcim voľbám prezidenta SR. Taktiež voči TV LUX, pre možné porušenie zákona o volebnej kampani, ku ktorému mohlo dôjsť 10. marca odvysielaním programu Svätá omša.

V tejto veci vedie RVR správne konanie aj voči vysielateľovi televízie TA3. K porušeniu zákona o volebnej kampani mohlo v televízii TA3 dôjsť 13. marca odvysielaním programu Správy.

Viac o téme: ZákonRTVSRVR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu