Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

POHĽADNICA: Dovidenia, Košice

Bolo že to kyslých pohľadov, keď hokejový zväz rozhodol, že Slováci odohrajú svoje zápasy v základnej skupine v Košiciach. Veď aréna v Bratislave je predsa o pätinu väčšia a mesto má nálepku - hlavné.

22.05.2019 19:08
Fanúšikovia, Steel Aréna Foto: ,
Fanúšikovia pred košickou Steel Arénou.
debata (3)

Na slovné prestrelky medzi západom a východom sme si už zvykli. V športe – a hokeji obzvlášť – došlo neraz aj na päste. Na legendárne zápasy Slovana a Košíc si predsa pamätáte, nie?

Ale z hokejovej centrály v Bratislave poslali na východ pekné gesto s odkazom: aj na vás záleží. Ukázalo sa, že vôbec nič sa nestalo – Košice to zvládli s prehľadom. Vrátane parádnej domácej rozlúčky s Ladislavom Nagyom.

Pravda, možno nie všetko klapalo na 100 percent. Inak by americký kolega nebýval v Košickej Belej a nemecký zasa v Prešove. Košice boli absolútne vypredané, nájsť ubytovanie pre všetkých bolo nemožné.

Ale s tým sa dá žiť.

Východniari boli poctení a s dôverou sa popasovali. Mesto ukázalo najlepšiu tvár – toľko technických vozidiel čistiacich asfaltové cesty, to sa na Slovensku len tak nevidí. Fanúšikovia – a nielen slovenskí – boli spokojní. A pokladnička v predsieni Dómu sv. Alžbety tiež. Také množstvo štedrých turistov dlho nevítala.

Prvá zmienka o meste pochádza z roku 1230. Ak budú raz do kroniky hľadieť nasledujúce generácie, nájdu v nej aj stranu o svetovom šampionáte v roku 2019.

S poznámkou: Košice, obstáli ste.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji