Lewis Hamilton sa nezúčastnil na tlačovej konferencii jazdcov pred víkendovou VC Monaka

NETKY.SK • 22 Máj 2019, 17:15 • 2 min
Lewis Hamilton sa nezúčastnil na tlačovej konferencii jazdcov pred víkendovou VC Monaka

MONTE CARLO - Pretekársky svet obletela počas včerajšieho dňa veľmi smutná správa. Legenda F1 a viacnásobný majster sveta Rakúšan Niki Lauda nás navždy opustil. Sezóna F1 však aj naďalej pokračuje podľa plánu, a zrovna dnes bola na programe tlačová konferencia pilotov pred víkendovou VC Monaka. 5-násobný šampión Lewis Hamilton na nej však chýbal.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Šampión posledných dvoch sezón kráľovnej motoršportu F1 Lewis Hamiltonnebol prítomný na dnešnej tlačovej konferencie pred Veľkou cenou Monaka. Stajňa Mercedes sa za neúčasť svojho britského pilota ospravedlnila Medzinárodnej automobilovej federácii (FIA). Hamiltonova neúčasť mala priamy súvis so smrťou Nikkiho Laudu, pretože pôsobil ako šéf dozornej rady tímu Mercedes už niekoľko rokov. 

 

img

 

"Nedokážem uveriť, že tu už nie si. Budú mi chýbať naše rozhovory, smiech a objatia po víťazných pretekoch," vyjadril sa Hamilton na internetových sociálnych sieťach.

 

 

Na tlačovej konferencii zastúpil Brita tímový kolega Valtteri Bottas. "Znamenal pre mňa veľa. Bol obrovskou motiváciou pre všetkých v Mercedese," prezradil Fín.

 

Lauda, trojnásobný svetový šampión, zomrel v pondelok v Zürichu vo veku 70 rokov. Celým menom Andreas Nicolaus "Niki" Lauda bol synom rakúskeho bankára. Ten chcel mať zo svojho syna vzdelaného človeka, no Niki videl svoju budúcnosť v pretekaní. Aj napriek tomu, že Laudovci patrili k najvplyvnejším rodinám vo Viedni, otec mu neposkytol finančnú pomoc na to, aby Niki mohol závodiť. Zobral si teda úver v banke a doslova si kúpil miesto v jednom z tímov F1. Niki nebol len pretekár. Fascinovala ho aj práca okolo stavby vozu F1, častokrát strávil s mechanikmi aj celú noc pri úpravách svojho monopostu. 

 

 

Jeho najväčším rivalom bol Brit James Hunt. V súčasnej Formule 1 neexistuje momentálne v paddocku taká rivalita, aká bola medzi týmito dvoma jazdcami. Dala by sa však prirovnať ku vzťahu ďalším dvom legendám a šampiónom F1, a to Ayrtonovi Sennovi a Alainovi Prostovi. Lauda a Hunt boli úplne odlišné povahy. Kým Hunt uprednostňoval večierky a zábavu, Lauda sa venoval manželke, alebo pracoval so svojim tímom v garáži. Všetky tri majstrovské tituly získal Niki vo farbách Ferrari a to v rokoch 1975,1977 a 1984.

 

 

Sezóna 1976 bola pre Nikiho, ako obhajcu majstrovského titulu, priam hororová. Počas VC Nemecka havaroval a takmer minútu bol zakliesnený v horiacom monoposte. Zotavoval sa niekoľko mesiacov, no s pretekaním nechcel ešte skončiť. V poslednej VC sezóny 1976 v Japonsku pre zlé poveternostné podmienky nedokončil závod, a aj vďaka tomu James Hunt získal svoj jediný titul majstra sveta. Najväčší rivali však boli zároveň aj pravými najväčšími priateľmi.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ripnikilauda #jameshunt #friendsforever

Príspevok, ktorý zdieľa Mihail Naydenov (@misho_irish),

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies