Pri samovražednom bombovom útoku v Somálsku zahynulo 20 ľudí
22.5.2019 18:43

Pri samovražednom bombovom útoku v Somálsku zahynulo 20 ľudí

Ilustračná foto Zdroj: REUTERS/Feisal Omar
Uložiť článok
Pri útoku zahynulo aj šesť príslušníkov somálskych bezpečnostných síl.

Najmenej 20 ľudí zahynulo a ďalších 30 osôb utrpelo zranenia pri útoku samovražedného atentátnika, ktorý na kontrolnom stanovišti v somálskej metropole Mogadišo odpálil nálož umiestnenú v aute. Medzi obeťami je aj šesťročné dievča. Informovala o tom agentúra DPA.

K zodpovednosti za útok, pri ktorom zahynulo aj šesť príslušníkov somálskych bezpečnostných síl, vysokopostavený armádny dôstojník a civilisti, sa prihlásila miestna extrémistická skupina aš-Šabáb.

Predstaviteľ polície Ahmed Bashane v súvislosti so stredajším bombovým útokom pre DPA uviedol, že k nemu došlo v mogadišskej štvrti Boondhere a medzi zranenými sú aj dvaja poslanci somálskeho parlamentu.

„V tom čase tam bola dopravná zápcha, preto je počet obetí taký vysoký," dodal Bashane s tým, že výbuch poškodil aj okolité budovy.

Skupinu aš-Šabáb sa podarilo v roku 2011 z veľkej časti z Mogadiša vytlačiť a odvtedy prišla o viacero svojich bášt. Jej príslušníci však stále ovládajú rozsiahle vidiecke oblasti a naďalej vedú partizánsku vojnu proti somálskym bezpečnostným silám a vláde.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Somálsko
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.