moviestillsdb.com

Ak chcú herci podať vrcholový výkon, neraz sa uchyľujú ku skutočne zvláštnym metódam.

Spomeňte si napríklad na Heatha Ledgera v úlohe Jokera. Hovorí sa, že v záujme zvládnutia úlohy šialenca sa na dlhý čas zavrel v hotelovej izbe a s nikým nekomunikoval. K menej drastickej, no stále zvláštnej metóde sa uchýlila aj herečka Emilia Clarke. Aby svoju úlohu Daenerys z Game of Thrones zvládla čo najlepšie, inšpirovala sa príhovormi, ktoré kedysi prednášal Hitler.

Článok pokračuje pod videom ↓

Mnohí očakávali epické finále

Ak ste finále Game of Thrones ešte nevideli a plánujete si ho pozrieť, odporúčame zvážiť, či chcete nasledujúce riadky čítať, môžu sa v nich totiž vyskytnúť spoilery. Pred niekoľkými dňami bol odvysielaný dlho očakávaný posledný diel. Mnohých záver prekvapil, no nedá sa povedať, že by s ním boli diváci či herci spokojní. Mnohí po dvoch rokoch čakania očakávali epický záver, ktorý by im nedal spať ešte najmenej týždeň.

Ako prednášajú príhovory diktátori

Jednou zo scén, ktorá zaujala mnohých, bola tá, kde Daenerys prenášala víťaznú reč. Predniesť reč tak, aby pôsobila presvedčivo a divákom vyrazila dych, to chce skutočnú dávku talentu. Emilia Clarke sa preto rozhodla, že sa majstrovstvu príhovorov priučí od neslávne známeho vodcu, Adolfa Hitlera, ktorý svojimi príhovormi dokázal zhypnotizovať celé davy ľudí.

Nech diváci uveria každému slovu

Pre Variety sa 32-ročná herečka vyjadrila, že ešte náročnejšie je predniesť príhovor v cudzom jazyku. Sledovala preto videá príhovorov diktátorov z celého sveta, aby zistila, či im porozumie aj bez toho, aby rozumela ich slovám. A zdá sa, že im rozumela. Rozhodla sa preto, že sa sama naučí predniesť príhovor tak, aby jej diváci uverili každé jedno slovo aj bez toho, aby museli čítať titulky.

Podarilo sa na prvýkrát

Aby Emilia príhovor zdokonalila čo najviac, učila sa ho po nociach takmer dva mesiace. Herečka totiž musela nielen predniesť príhovor, musela tak urobiť v reči, ktorá reálne neexistuje a je vymyslená. Našťastie, zámer herečke vyšiel, neskôr sa totiž vyjadrila, že príhovor sa jej na mieste natáčania podaril tak ako plánovala hneď na prvýkrát, a to napriek tomu, že vôbec nebol krátky.

View this post on Instagram

DISCUSSION‼️‼️: I’m gonna be honest I’m really disappointed and kinda happy at the same time. I’m happy for Sansa and Arya because that was a great ending for them!! Sansa truly deserves to be queen in the north and Arya being an explorer is very interesting and I really want to know more about what she discovers!! But bran being king makes me want to throw up!! Jon going back to the nights watch is very full circle and meh and it makes me wonder wtf was the purpose of Azor Ahai because it certainly doesn’t seemed fulfilled. He pet ghost for a second though, so I guess that’s ok. Also Dany’s death broke me I loved her and they ruined her character this season and I feel so bad for her, but she really did have to die. Drogon mourning Dany really broke me even more!! But the finale leaves much to be desired… what does Arya discover? What is drogon up to? And many more! Overall I’m disappointed. What did you think?!

A post shared by ⠀⠀⠀Daenerys Targaryen (@khaleesiworld) on

Clarke sa vyjadrila aj k samotnému finále Game of Thrones a hovorí, že vôbec nie je ľahké rozlúčiť sa s tak veľkým projektom. Aj keď sa na záver pripravovali herci už nejaký ten čas, posledná klapka doľahne na každého. O nedostatok práce sa však Emilia Clarke strachovať nemusí, už teraz má na stole ďalšie projekty, na ktorých musí pracovať.

dailymail, variety
Uložiť článok

Najnovšie články