Maroš Šefčovič sa v mene EÚ zúčastní na inaugurácii nového prezidenta Ukrajiny

NETKY.SK • 20 Máj 2019, 06:19 • 2 min
Maroš Šefčovič sa v mene EÚ zúčastní na inaugurácii nového prezidenta Ukrajiny

BRATISLAVA - Podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič bude dnes súčasťou slávnostnej inaugurácie nového prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského.

slovakia

left justify in out

Okrem toho, že bude Maroš Šefčovič súčasťou slávnostnej ceremónie, zúčastní sa aj bilaterálnych rokovaní už s novým ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

 

"Ukrajina môže naďalej počítať s podporou Európskej únie, pokiaľ ide o jej nezávislosť, územnú celistvosť, ako aj o cestu reforiem vrátane kľúčového sektora energetiky," vyhlásil Šefčovič tesne pred svojím odchodom do Kyjeva.

 

img

 

Okrem osobného stretnutia so Zelenským absolvuje Šefčovič aj rokovania s predsedom ukrajinskej vlády Volodymyrom Hrojsmanom a generálnym riaditeľom ukrajinskej štátnej plynárenskej spoločnosti Naftogaz Andrijom Kobolevom.

 

img

 

Šefčovič sa bude na rokovaniach zaoberať témou energetických reforiem, ktoré sa týkajú predovšetkým tranzitu plynu z Ruska cez Ukrajinu na Slovensko a ďalej do Európskej únie. V tejto veci Šefčovič už dlhšie vedie dialóg tak s Kyjevom, ako aj s Moskvou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies