Závod, ktorý sa buduje vo Veľkom Krtíši, získal nového investora

NETKY.SK • 14 Máj 2019, 14:23 • 2 min
Závod, ktorý sa buduje vo Veľkom Krtíši, získal nového investora

Veľký Krtíš - Závod, ktorý sa buduje pod značkou SAM automotive vo Veľkom Krtíši, má nového investora. Stala sa ním čínska spoločnosť Fuyao. Podľa informácií vedenia firmy by sa mala celková štruktúra ešte viac posilniť.

slovakia

left justify in out

"Spustili sme testovaciu výrobu a pripravujeme sa na oficiálne dodávky výrobkov zákazníkom. V týchto dňoch sa uskutočňuje hodnotenie slovenského projektu. Vyzerá to pozitívne a behom krátkej doby by mal byť potvrdený alebo dokonca rozšírený," uviedol vedúci závodu spoločnosti SAM automotive Slovakia Imrich Czére.

 

V závode vo Veľkom Krtíši momentálne pracuje 51 ľudí. "Sme stále v tréningu a očakávame na oficiálne schválenie OEM zákazníkmi - Volkswagen, Audi. Potom by sme mali začať rásť," konštatoval Czére.

 

 

Pôvodne sa mala rozbehnúť výroba už v roku 2018. Pre problémy materskej spoločnosti sa však potrebná investícia oddialila na neurčito. SAM automotive, ktorý sa zaoberá výrobou automobilových komponentov má podľa plánu zamestnať viac ako 800 ľudí. V okrese veľký Krtíš sa pritom ku koncu minulého roka pohybovala nezamestnanosť vo výške okolo 7%, a ľudí ktorí sa o prácu uchádzali bolo viac ako 1500. 

 

img

 

SAM automotive production patrí do skupiny SAM automotive Group, ktorú tvoria štyri výrobné spoločnosti (tri v Nemecku a jedna v Mexiku). Spoločnosť je svetovým dodávateľom exteriérových hliníkových komponentov pre výrobcov automobilov.

 

img

 

Závod vo Veľkom Krtíši bude zameraný na výrobu hliníkových dverových líšt a strešných nosičov pre automobily. Medzi odberateľov slovenského závodu majú patriť predovšetkým spoločnosti VW Slovakia, Audi a Mercedes Benz Maďarsko. Spoločnosť by mala na Slovensku preinvestovať 33 miliónov eur, slovenskú vládu pri tom požiadala aj o investičný stimul.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies