Novinky - 22.05.2019 16:07

Namiesto hráčov len kura, slávny klub odchádza z ligy

Zdroj: huste.tv/youtube

Basketbaloví fanúšikovia v Grécku sa tešili na vybičovanú sériu prvého kola play-off medzi Panathinaikosom Atény a Olympiakosom Pireus, čo je stretnutie tretieho a šiesteho celku základnej časti. Hostia však na tento duel do Atén nepricestovali a rázne tak prejavili svoj protest proti Gréckej basketbalovej federácii. Práve tá má na starosti nasadzovanie rozhodcov do jednotlivých ligových stretnutí a Olympiakos sa cíti pravidelne poškodený. Odčítaných mu bolo dokonca osem bodov. S nimi by sa stal víťazom základnej časti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Basketbol Gündemi (@basketbolgundemi1),

Keď sa všetko chystalo na ostro sledovaný zápas pred tradične dobrou kulisou v gréckom hlavnom meste, striedačka hostí ostala prázdna. Objavilo sa na nej dokonca len surové kura. To by malo byť symbolom zbabelosti a do haly ho pravdepodobne doručil niektorý z domácich fanúšikov alebo členov tímu. Basketbalisti z tohto prístavného neurčili žiadne podmienky, za ktorých by vynechali aj ďalšie zápasy alebo sa na tých ďalších už objavili. Jasná je akurát reakcia vedenia súťaže, ktoré prisúdilo Panathinaikosu kontumačné víťazstvo 20:0 a v prípade, že v tomto ročníku predvedie Olympiakos podobný bojkot ešte raz, stane sa druholigovým tímom.

Panathinaikos po pondelkovej kontroverzii vedie 1:0 na zápasy, napriek tomu, že za favorita série bol považovaný Olympiakos. "Rozhodli sme sa nehrať. Nechceme pokračovať s vedomím, že sa nám autority smejú do tváre. Povedali sme, že toto dovedieme do konca a tak aj spravíme. Olympiakos je náš život. Pokiaľ bude aj naša mládež preradená do druhej ligy, nech sa tak stane. Momentálne rokujeme o tom, či sa môžeme stať súčasťou ABA ligy," píše sa v oficiálnom stanovisku Olympiakosu. ABA je pritom spoločná súťaž klubov zo Srbska, Chorvátska, Čiernej Hory, Bosny a Hercegoviny, Slovinska a Severného Macedónska. Koniec v gréckej lige by zároveň nemal ovplyvniť ani účasť tohto tímu v Eurolige.


V predposlednom kole tohtoročnej Euroligy prehral Olympiakos so Žalgirisom Kaunas a ostal tak za litovským tímom na deviatej priečke. Prvá osmička postúpila do play-off