Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rozsiahly požiar v Bratislave neďaleko obchodného centra. Na mieste zasahovalo asi 40 hasičov
Zdielať na

Rozsiahly požiar v Bratislave neďaleko obchodného centra. Na mieste zasahovalo asi 40 hasičov

BRATISLAVA / Bratislavskí hasiči zasahovali pri požiari neďaleko jedného z nákupných centier. Pri futbalovom štadióne na Pasienkoch totiž horela opustená budova. Pri zásahu sa ľahko zranil jeden z hasičov.

Osem kusov techniky a desiatky hasičov vyrazili v stredu doobeda k požiaru opustenej budovy pri futbalovom štadióne na Pasienkoch. Oblaky dymu bolo vidno už z diaľky a plamene šľahali do výšky niekoľkých metrov. Aj napriek daždivému počasiu mali hasiči plné ruky práce. Polícia musela miesto uzavrieť.

Pri zásahu sa ľahko zranil jeden z hasičov. "Príslušník je ľahko zranený vplyvom padajúcej konštrukcie budovy," uviedol veliteľ zásahu Pavol Ihnat. 

Po troch hodinách mali hasiči už požiar pod kontrolou. V hasení a rozoberaní konštrukcie budovy však naďalej pokračovali. Na pomoc prišla aj hasičská záchranná brigáda z Malaciek. Podľa informácií TV JOJ mali v opustenej budove prespávať bezdomovci. Majiteľ odhadol škodu na viac ako dvesto tisíc eur. Na miesto boli privolaní aj experti, ktorí zisťujú príčinu požiaru. Toto však nebolo prvýkrát, čo budova horela. K menšiemu požiaru boli totiž hasiči privolaní už pred pár týždňami.

Hasiči zverejnili video zo zásahu:

Na mieste je reportér TV JOJ Lukáš Demín. Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy