Matovič aj po skončení schôdze pokračuje vo svojom vystúpení

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič aj po takmer hodine od oficiálneho skončenia 45. schôdze pokračuje vo svojom vystúpení. Poslanci Matovičovo vystúpenie v rozprave k jeho návrhu novely zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR prerušili. O návrhu budú rokovať na júnovej schôdzi parlamentu. V sále sedí momentálne sedem poslancov. Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) svoje vystúpenie pomenoval ako Prvú zakázanú schôdzu NR SR.

22.05.2019 12:53
debata

Matovič vyčíta najmä koaličným poslancom, že sa pri zvyšovaní svojich platov nepozerajú na to, ako sa zvyšujú platy obyčajným ľuďom. „Vláda ľuďom na tento rok prichystala zdraženie plynu a elektriny o šesť percent, tepla o sedem percent, poplatku za SIPO o 530 percent, živnostníkom zvýšenie sociálnych a zdravotných odvodov o desať eur. Oproti tomu ľudia od štátu dostanú zvýšenie životného minima o symbolických 1,59 eura, daňového bonusu na dieťa o 0,60 eura, rodičovského príspevku o šesť eur, starobného dôchodku o 8,70 eura, invalidného o 7,40 eura, vdovského o 5,60 eura či sirotského o 2,70 eura" porovnal líder OĽaNO.

Štyridsiatu piatu schôdzu poslanci ukončili na návrh podpredsedu Andreja Hrnčiara (Most-Híd). „Tí, ktorí predkladali zákony, šli v určenom poradí. Pán Matovič si vyberá, kedy svoj návrh predloží. Keď mal ísť na rad, ešte o 18:22 tu sedel a potom odišiel, len preto, aby mu bod prepadol,“ vysvetlil Hrnčiar svoj návrh s tým, že Matovič to tak urobil preto, lebo v parlamente už neboli prítomné kamery.

debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #NR SR #Igor Matovič