Spánok bez pyžama pomáha, v perinách by sme mali byť nahí!

NETKY.SK • 17 Máj 2019, 12:15 • 2 min
Spánok bez pyžama pomáha, v perinách by sme mali byť nahí!

Chcete kvalitnejší spánok? Ľahnite si do postele nahí!

slovakia

left justify in out

Či chceme alebo nie, naše telo odpočinok potrebuje. A hoci máme pocit, že času je čoraz menej a sme permanentne vyťažení na maximum, dostatočne dlhý spánok by sme zanedbávať rozhodne nemali. Ovplyvňuje totiž nielen našu výkonnosť, ale aj zdravie.

 

Ak sa vám občas stáva, že sa prebúdzate unavený možno je načase urobiť aj takúto malú zmenu. Odborníci zistili, že pokiaľ si počas noci doprajete nahotu, svojmu telu a celkovému relaxu pomôžete hneď niekoľkokrát!

 

img

 

Nahota a chudnutie

Nižšia teplota počas noci podporuje správne fungovanie metabolizmu. Práve to je dôvod, prečo sa odporúča, aby nočná teplota v spálni bola o stupeň až dva nižšia ako behom dňa. Tým, že telo musí na vlastné „zohrievanie“ vynaložiť väčšiu energiu, spaľujú sa kalórie. Ak túto skutočnosť podporíme tým, že sa nebudeme zbytočne zaťažovať vrstvami odevov, chudnúť môžeme aj v spánku!

 

Elixír mladosti

Tým, že sa telo menej prehrieva, dochádza k  vylučovaniu hormónu melotonín. Táto látka podporuje rast buniek produkujúcich kolagén a elastín, teda tých zložiek, ktoré vekom z tkaniva strácame a začínajú sa nám tvoriť vrásky. Nahota teda môže podporiť aj náš mladistvý vzhľad.

 

img

 

Dýcha celé telo

Počas dňa máme na sebe niekoľko vrstiev odevov, ktoré nás často tlačia alebo sa pod nimi potíme. Je dobré, ak sa aspoň na niekoľko nočných hodín od všetkého oslobodíme. Mimoriadne pozitívny vplyv to má napríklad aj na intímne partie. U mužov to podporuje kvalitu spermií, u žien zabraňuje množeniu škodlivých baktérií.

 

Utužme si partnerstvo

Je jasné, že nahota je prejavom dôvery, preto výrazne napomáha aj partnerským vzťahom. Bezprostredný vzájomný dotyk nahého tela podporuje produkciu hormónu oxytocín, ktorý je zodpovedný za redukciu stresu a fungovanie imunitného systému. O ďalších výhodách spánku bez pyžama po boku partnera zrejme hovoriť netreba...

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies