Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

22. mája 2019

Golfista Sabbatini má miestenku na OH prakticky istú



Rory Sabbatini, archívna snímka.



Zdieľať
Rory Sabbatini, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer
Bratislava 22. mája (TASR) - Slovenská golfová asociácia (SKGA) si pred začiatkom novej sezóny dáva za cieľ pokračovať v rozvoji golfu v domácich končinách. K jeho popularizácii majú pomôcť nielen pripravované aktivity a podujatia, ale aj potenciálna účasť slovenského reprezentanta Roryho Sabbatiniho na najprestížnejších major turnajoch v USA a Veľkej Británii.


Už v sobotu 25. mája organizuje SKGA deň otvorených dverí na slovenských ihriskách v rámci Národného dňa golfu 2019. Návštevníci budú mať možnosť bezplatne sa zoznámiť s golfom a vyskúšať si ho. Zoznam ihrísk je dostupný na webovej adrese hrajgolf.sk. "Veríme, že vďaka tejto už tradičnej aktivite SKGA objavia čaro golfu opäť noví záujemcovia o golf, ktorí rozšíria naše rady na Slovensku," povedal prezident SKGA Tomáš Stoklasa.

SKGA sa snaží o propagáciu golfu medzi negolfovou verejnosťou aj ďalšími aktivitami. So Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV) participuje na projekte "Športuj Slovensko". Podujatie sa uskutoční 26. mája v Prešove, 1. júna na Štrbskom Plese, 23. júna v Banskej Bystrici a 21. septembra v Bratislave. Cieľ SKGA v roku 2019 je prekonať métu 8000 registrovaných golfistov v členskej základni. K 31. decembru 2018 ich bolo 7780.

Slovenský golf v zahraničí zviditeľňuje aj Rory Sabbatini. Štyridsaťtriročný rodák z juhoafrického Durbanu prijal slovenské občianstvo vlani v decembri, v polovici januára obsadil na havajskom Sony Open 33. pozíciu. Dosiaľ najlepšie slovenské umiestnenie na PGA Tour dosiahol koncom apríla v Louisiane, kde v súťaži dvojíc na Zürich Classic obsadil s Američanom Brianom Gayom tretiu priečku. Piaty skončil v individuálnej súťaži v Dallase a v elitnej desiatke (10. miesto) sa ocitol aj na podujatí v Hilton Head. "Rory nám zatiaľ robí veľkú radosť. Výbornými výsledkami nazbieral v predstihu dostatočný počet bodov na to, aby získal účastnícku kartu a reprezentoval Slovensko v PGA Tour aj v budúcom roku. Finálny cieľ tejto sezóny je umiestnenie v TOP 30 vo FedEx Cupe a zabezpečenie si miesta na všetkých major turnajoch v budúcej sezóne," povedal viceprezident SKGA a šéf slovenských reprezentácií Rastislav Antala.

V júni je na programe US Open a v júli európske finále tohtoročnej série British Open, dva zo štyroch prestížnych major turnajov v sezóne, na ktoré sa Sabbatini pokúsi prebojovať. Naďalej platí, že najvyšší cieľ 43-ročného golfistu sú budúcoročné olympijské hry v Tokiu, na ktoré by sa mal dostať na základe redukovaného poradia vo svetovom rebríčku. "Zatiaľ ide všetko podľa plánov. Zisk miestenky máme dobre rozohraný. Muselo by sa stať niečo mimoriadne, aby sa Rory nekvalifikoval na olympiádu do Tokia," dodal Antala. Definitíva padne 22. júna 2020, keď sa skončí kvalifikačný proces pre mužov na OH. Na olympijskom turnaji sa predstaví 60 golfistov.

V druhej polovici júla zavíta Sabbatini na Slovensko, kde by mal pomáhať rozvíjať záujem verejnosti o golf. Zahrá si ho s deťmi, bude hlavným hosťom rôznych golfových seminárov. Následne odcestuje odohrať play off PGA Tour a vráti sa do Európy, kde sa plánuje zúčastniť na niekoľkých podujatiach Európskej Tour. V rámci opätovného pobytu na "starom kontinente" si príde na Slovensko zahrať septembrový Slovak Championship Open v Penati Golf Resorte v Šajdíkových Humencoch.





Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Produktivitu na MS po základných skupinách vedie Nylander
<< predchádzajúci článok
Na Slovensku kvalifikácia ZOH, na MS 2020 s Britmi i Bielorusmi