Zomrela významná slovenská osobnosť: Smútok neskrýva ani prezident Kiska

  • Za tragických okolností zomrel významný slovenský spisovateľ
  • V januári dostal od prezidenta štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra I. triedy 

Opustila nás ďalšia významná osobnosť. Ako informuje TV Markíza, slovenský spisovateľ, scenárista a dramatik Dušan Mitana zomrel vo veku 72 rokov. Smrť mu mala spôsobiť nehoda, ktorá však nebola konkretizovaná, no podľa záchranárov utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom.

Dušan Mitana dostal tento rok v januári štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra I. triedy od prezidenta Andreja Kisku za celoživotné dielo. O to viac zasiahla prezidenta táto smutná správa, pričom na sociálnej sieti neskrýval obrovský smútok.

“Navždy si ho budeme pamätať ako provokatéra a rebela. Na čítačky jeho kníh chodili húfy mladých ľudí, autogramiády trvali aj hodinu. Dogmatici ho označili za „ideologického diverzanta, ktorý rozvracia socializmus“,” píše prezident v príspevku.

Medzi najznámejšie diela Dušana Mitanu patria diela ako zbierka poviedok Psie dni, novela Patagónia či kniha poviedok Nočné správy.

ODIŠLA LEGENDAVo veku 72 rokov zomrel Dušan Mitana, kultový spisovateľ pre viaceré generácie. Za jeho životné dielo som…

Uverejnil používateľ Andrej Kiska – Za ľudí Streda 22. mája 2019

tvnoviny.sk, Facebook