Spoločnosť vám požičia kajak zadarmo, ak počas cesty rôznymi európskymi vodami vyzbierate odpadky

314

Jedným z najlepších spôsobov, ako si stanoviť i splniť nový cieľ, je skutočne sa do neho „ponoriť“. A v niektorých prípadoch to platí doslovne, rovnako aj tentoraz. Stále vznikajú nové a pritom veľmi originálne nápady, ako spojiť príjemné s užitočným.

Toto leto nezisková organizácia „GreenKayak“ so sídlom v Dánsku chce dosiahnuť to, aby čo najviac turistov prepádlovali kanály a rieky v Írsku, Dánsku, Nemecku, Švédsku či Nórsku, no nebude to len taký obyčajný výlet. Spoločnosť je ochotná darovať vám tento zážitok alebo aktivitu celkom zadarmo, iba za jedinej podmienky – musíte byť ochotní zbierať počas tejto cesty odpadky.
„V Dánsku ľudia radi posedávajú pri vodných tokoch, pričom musia sledovať plávajúce odpadky. Nemôžete však len tak skočiť do kanála alebo rieky a pozbierať ich, no môžete si prenajať náš Greenkayak a urobiť tak,“ povedal Tobias Weber-Andersen, zakladateľ a výkonný riaditeľ GreenKayak.

https://www.instagram.com/p/Bw4T1P_HGAU/?utm_source=ig_web_copy_link

Tento projekt odštartovali v Dánsku ešte v apríli 2017. Odvtedy tisíce kajakových dobrovoľníkov vyzbieralo z kodanského prístavu až 11 ton odpadu. Odteraz sa tento projekt rozširuje na nové vodné cesty, a to vrátane miest ako Dublin, Bergen či Hamburg. „Dúfali sme, že v tomto roku budeme mať k dispozícii 30 kajakov, ale s najväčšou pravdepodobnosťou ich bude až okolo 50,“ povedal Weber-Andersen.

Takýto spôsob zberu odpadu je veľmi účinný, a to najmä z dôvodu, že s kajakom sa dokážete dostať aj na inak veľmi ťažko dostupné miesta. Každý kajak je pritom dvojmiestny, čo znamená, že sa tam vojdu až dvaja ľudia a tým pádom dokážu počas jednej cesty vyzbierať až dvakrát toľko odpadu. K tomto projektu sa môže pripojiť ktokoľvek, pričom nezaplatíte vôbec nič a výrazne pomôžete k vyčisteniu vodných plôch.

View this post on Instagram

??‍♂️ Our brand new GreenKayaks was officially launched @kayakbar yesterday. ???? Lots of volunteers showed up and collected 300 kg. from the water of Copenhagen. ? that is more than awesome, because the trash doesn’t belong in nature!! Together with our partner @carlsbergdanmark we are now offering you the opportunity to paddle a GreenKayak at our new hosts in Sjælland, Fyn and Jylland too. ??? @lise_vestergaard was making trash art out of the trash, and @emilielilja was on the mic, guiding everyone smoothly through the event ?‍♀️ Big high5 to the bad ass kayak guides from @kayak_republic and @kayakbar for being a part of this important day ?? #greenkayak #miljøkajakken #carlsberg #danmark #copenhagen #kayakbar #summertime #thankyou #kayakrrpublic ??‍♂️ . ??‍♂️ . #kayaking #nature #naturefriendly #environment #launch #noplanetb #nogo #kayak #oceanpollution #planet #beachcleanup #plasticpollution #climatechange #inspiration #yes #urban #inspiration #solution #globalnetwork #miljø #press #high5

A post shared by GreenKayak (@greenkayak.ngo) on

View this post on Instagram

Making Copenhagen a bit more green. This weekend we celebrate St. Patrick’s Day, but with a twist – come kayaking with us and join the fight against ocean pollution. ? at Kayak Republic you can use their kayaks for free (Saturday & Sunday) see link in bio. ??‍♂️ if you participate, you also have a good chance of winning a trip for two to Ireland !!! ?When the clean up is over, a GreenKayak ??‍♂️ is donated to @citykayaking in Dublin, where our danish initiative will continue. Thanks to @kayakbar @kayak_republic @helenmcentee @tourismireland ??‍♂️ . ??‍♂️ . ??‍♂️ #ireland # GreenKayak #miljøkajakken #oceanpollution #ngo #environment #climatechange #planet #ocean #pollution #marinedebris #denmark #copenhagen #trashtag

A post shared by GreenKayak (@greenkayak.ngo) on

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre