Pribudlo 12 nových sudcov, vymenoval ich prezident Kiska

TA3 SITA TASR
22.5.2019 10:55

Prezident Andrej Kiska vymenoval dvanástich sudcov bez časového obmedzenia. Noví sudcovia prešli výberovým konaním a odobrila ich Súdna rada SR. Medzi vymenovanými je osem žien a štyria muži.

Pribudlo 12 nových sudcov, vymenoval ich prezident Kiska
SITA/Ľudovít Vaniher

"Od tejto chvíle sa s každým vaším rozhodnutím, s každým vaším krokom, začnú spájať vysoké očakávania," povedal prezident v príhovore novovymenovaným sudcom. Pripomenul, že u veľa ľudí pretrváva pocit, že spravodlivosť neplatí pre každého rovnako. Pri zmene tohto stavu budú podľa Kisku hrať veľkú úlohu aj budúce rozhodnutia novovymenovaných sudcov a spôsob, akým budú o týchto rozhodnutiach hovoriť.

Noví sudcovia budú pridelení na okresné súdy po celom Slovensku. Lucia Baštová posilní súd v Kežmarku, Denisa Bučková v Pezinku, Lenka Figulová v Spišskej Novej Vsi, Filip Gylányi v Bratislave, Marcela Holubová vo Vranove nad Topľou, Lucia Kallová v Starej Ľubovni, Tomáš Kelner v Bratislave, Jana Kurnotová pôjde na Okresný súd v Malackách, Emília Mišenková do Starej Ľubovne, Ján Pastirčík do Malaciek, Daniel Petričko do Michaloviec a Antónia Svičinová do Rožňavy.

Najviac budú posilnené Okresné súdy v Starej Ľubovni a Malackách, kam príde nová dvojica sudcov. Väčšina z nových sudcov pôsobila na súdoch v pozícii vyšší súdny úradník či vykonávala súkromnú advokátsku prax.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok