SKGT Fund sa zameriava najmä na akvizície malých a stredných slovenských výrobných podnikov, ohrozených generačnou výmenou majiteľov. Spravuje ho najväčšia česká investičná spoločnosť pre fondy kvalifikovaných investorov AVANT Investiční společnost, a.s.

„Problém s generačnou výmenou začína byť medzi slovenskými rodinnými firmami citeľný. Prvá generácia majiteľov a zakladateľov prišla do dôchodkového veku, ale často nemá firmu komu odovzdať. Prechod do ďalšej generácie nezvláda zhruba 20 - 30 percent firiem, do tretej generácie sa nedostane ani pätina z nich. Mnohým pritom hrozí úplný zánik. Z pohľadu investora je tak optimálny čas začať sa zaujímať aj o stabilný výrobný sektor flexibilných malých a stredných firiem. Investície nemusia byť len o globálnych finančných trhoch a nových technológiách, hľadáme príležitosť ako generovať alfu a extrahovať likviditnú prémiu aj v iných oblastiach,“ povedal investičný riaditeľ Infinity Capital Strategies Peter Bálint.

O Infinity Capital

Spoločnosť Infinity Capital Strategies je súčasťou privátnej investičnej skupiny Infinity Capital Group, ktorú vedie Peter Bálint. Skupina sa zameriava na alternatívne investičné stratégie a riadenie hedžových fondov. V roku 2017 bol fond Infinity Enhanced Equity Class A nominovaný na podujatí Eurohedge Awards na cenu pre najlepší nový akciový fond a rok neskôr na Emerging Manager Awards. Tohtoročná výkonnosť na úrovni 37,5 % ho zatiaľ radí v segmente európskych Long/Short Equity fondov na prvé miesto.