Free songs
Home / Tipy & triky / Uzavrite si dlhodobé cestovné poistenie – neprekvapí vás, že ste naň zabudli

Uzavrite si dlhodobé cestovné poistenie – neprekvapí vás, že ste naň zabudli

V Európe sa už cítime doslova ako doma. Na víkend si vyrazíme do Rakúska na nákupy, z našich slovenských Tatier si odskočíme pokukať do tých poľských, Česko stále pokladáme za naše, no a z neho je potom do Nemecka už len na skok. Lacné letenky nás však lákajú aj ďalej. Za hranice okolitých štátov aj EU. Na čo by sme ale nemali nikdy zabúdať je cestovné poistenie.

Aj keď máme všetci európsky zdravotný preukaz, ten nám v zahraničí vystačí iba na neodkladnú starostlivosť. A aj tú, ak sa v danej krajine za ňu platí, musíme uhradiť. Čo sa nám hlavne v štátoch, ako je Nemecko, Rakúsko, ale aj Francúzsko, Taliansko a v ďalších, môže skutočne predražiť. Zásadnejší problém, vyžadujúci hospitalizáciu, operáciu, prevoz vrtuľníkom či zásah horskej služby, môže byť pre mnohých z nás finančne likvidačným. Podobne ako nutnosť hradiť zodpovednosť za škodu.

Na každú cestu mimo územie Slovenskej republiky by sme mali mať uzavreté cestovné poistenie. Možnosti máme dve. Jednou je uzatvoriť vždy jednorazové poistenie pred každou cestou. Vďaka tomu, že je dnes poistenie možné uzavrieť online, nie je problém to urobiť aj na poslednú chvíľu. Pokiaľ však cestujeme pravidelne, je výhodnejšie uzavrieť dlhodobé cestovné poistenie. To ponúka AXA assistance.

Na cesty vždy s cestovým poistením

Výhodou dlhodobého cestovného poistenia je, že nemusíte neustále na poistku myslieť. Naviac ak cestujeme často, je aj finančne výhodnejším. S touto poistkou môžete vyraziť kamkoľvek a kedykoľvek. Cestovné poistenie uzatvárate na oblasť Európy, alebo celého sveta. Každá vaša cesta môže trvať až 90 dní. Vždy po roku sa vám poistenie automaticky predĺži. Pokiaľ ho už nepotrebujete, máte možnosť ho zrušiť, alebo ho zaplatením na ďalšie obdobie predĺžiť. Ak vám nevyhovuje ročná jednorazová platba, máte možnosť platiť formou mesačných splátok.

Takto sa dá cestovné poistenie uzavrieť pre seba, pre inú skupinu, pre celú rodinu, ale aj pre skupinu ľudí, s ktorými pravidelne cestujete.

Cestovné poistenie AXA assisatance

Najkomplexnejšie poistenie AXA assistance Excelent zahŕňa poistenie liečebných nákladov až do 20 miliónov €, poistenie asistenčných služieb, úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti (škoda na zdraví: 250 000 € na majetku: 125 000 €, následné finančné škody: 35 000 €), poistenie batožiny, cestovania lietadlom a zásah horskej služby. Ďalšie možnosti sa dajú pripoistiť, a to vrátane možnosti storna cesty.

Scroll To Top